Alien Apocalypse (2005)

alienapocalypse_thumbNem túlságosan régen letöltögettem pár korai Bruce Campbell-Sam Raimi videót, amelyek még jóval a Within the Woods (Evil Dead prequel) előtt készülhettek, mert egy nagy kalap szar majdnem mindegyik. Kiemelkedően ocsmányra sikeredett az Attack of the Helping Hand című fos, amelyben Sam Raimit egy Kellogs dobozból kimászó ajándék műkéz gyilkol le – ezt a valamivel több mint öt perces hulladékot maga Campbell bácsi fényképezte. De majdnem ilyen “jól” sikerült a Torro, torro, torro! is, ahol egy életre kelt fűnyíró darálja le a kedves öreg néni kutyáját, meg még sok mást. Ezen remekműben Bruce Campbell már a színészi tehetségét is megvillantja, az író-rendező posztot pedig Josh Becker töltötte be, kinek neve nyilván nem ismeretlen a Xéna és Herkules sorozat rajongóinak (akik bizonyára Harvestert olvasgatnak szabadidejükben). Néhány évtizeddel később ugyanez a két ember ismét összeállt, és valamivel több pénzből leforgattak egy újabb szart (imdb: 3.9), melyben van sok emberevő élien, néhány fejleharapás, pár színész a Xéna sorozatból, mindez egy debil hülyéknek való történetbe ágyazva. Ez az Alien Apocalypse.

alienapocalypse1

A film elején négy űrhajós érkezik a Földre, akik negyven évnyi űrben szunyókálás után nem értik, hogy miért lett az egész bolygóból egy sivatagos szar. Az egyik hősnő azon félelmében, hogy nukleáris erőkkel verték szét a Földet beparázik és elkezd ordibálni mindenféle hülyeséget (“Rákosok leszünk! Érzem, hogy ég a bőröm!”), mire az Iván nevű parancsnok (Campbell) jól oldalbavágja szegény nőt az öklével, hogy kussoljon már be. Milyen szimpatikus főhős. 🙂 Nem sokkal később egy barbár horda ejti foglyul a négyest, akik az egyik nőt ott helyben meg is ölik, a többieket pedig egy kényszermunkatáborba viszik, és beállítják őket melózni a többi rab közé. Rövidesen megismerjük a gonosz zöld élieneket is, akik a tábor mellett tanyáznak egy nagy élien-bázisban: ők adják ki a feladatot a szadista táborvezetőknek (akik amúgy emberek), néha pedig megcsócsálnak egy-egy táborlakót is, ha épp ahhoz van kedvük. Kegyetlenségüket demonstrálva gyorsan le is harapják a háromtagúra fogyatkozott űrhajós csapat egyik tagjának a fejét, ami Ivánnak és bájos kolléganőjének nem annyira tetszik (utóbbi szerepében a Xénából ismert Renée O’Connort láthatjuk – micsoda sztárparádé!), de hát befogják a pofájukat, mert még szeretnének élni is, meg dugni is, mint az később kiderül. Meg aztán szökni is szeretnének, a táborlakók azonban figyelmeztetik őket: az őrök minden szökni próbálónak lenyesik az egyik ujját. Ezzel azonban nem tudják megállítani báror hősnőnket és hősférfiúnkat: előbbit ugyan lekapcsolják (és megnyesik az ujjacskáját), de Iván meglóg, és a közeli Freedom Valley-ben (milyen mókás név) illetve annak környékéről összeszed néhány szellemi fogyatékost és egy púpost, aztán ezzel az ütőképes hadsereggel jól picsánrúgják a Földet leigázó gonosz élien hordákat.

alienapocalypse2

Nem tudom, hogy az Alien Apocalypse írója ezt az egészet vígjátéknak szánta-e, vagy tényleg 80 alatt van az iq-ja (a Torro, Torro, Torro!-ból ítélve talán ez utóbbi), de egy trash rajongó ezen nem is fog fennakadni. Mert hát gagyi a sztori, de ugyanakkor van valami gyermeteg báj is benne, Bruce Campbell pedig ismét hozza a formáját (kicsit heroikus, kicsit macsós – sz’al olyasmi, mint amilyen az Army of Darknessben volt, csak öregebb meg hájasabb). Az élienek is igen jól néznek ki a nagy rovar testükkel – igaz, elég feltűnő, hogy számítógéppel kreálták őket, de itt ez már nem sokat számít. Nehéz megítélni, hogy most jó vagy szar film ez. Mivel én szeretem a bugyuta dolgokat is, meg Bruce Campbell-t is, nekem tetszett ez a baromság. De hogy Neked is tetszene-e, hát, arra már nem mernék mérget venni.

 

értékelés: 7/10

Blizz

Be the first to comment on "Alien Apocalypse (2005)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .