Mad Mission / Aces go Places ((Jui gaai paak dong)) (1982) (Őrült küldetés)

acesgoplaces_thumbHa valaki feltenné nekem a kérdést, hogy melyik volt életem egyik legmeghatározóbb, és kedvenc filmélménye, a felsorolásból tuti nem hagynám ki az őrült Küldetést. Emlékszem, amikor először beiratkoztam az Atlantic Videótékába, ez volt az első film, amit kivettem onnan. Amint hazaértem betettem a lejátszóba és az 1 napos kölcsönzési időt maximálisan kihasználva 5x néztem meg egymás után!! Persze ez sem volt elég így, kb havi rendszerességgel szorgalmasan kölcsönözgettem a filmet, a folytatásaival együtt. Gyerekkoromban általában a horror, sci-fi, és főleg a pörgős akciófilmek kötöttek le, de azt hiszem akkoriban minden kis szaros így volt ezzel. Fel s alá rohangáltunk a téren, minden Van Damme film után rugdostuk a kukákat, stb, stb. De ez a film valahogy még most is nagy hatással van rám. Sőt, még azt is ki merem jelenteni, hogy ez a valaha készített legjobb film a maga stílusában.

Röviden vázolom a történetet, mert nem akarok lelőni sok poént. Filmünk egyik főszereplője King Kong, aki egy sikeres akciója után 30 000 000$-nyi gyémántot lop el a maffiától. Hősünk ott felejt egy fehér kesztyűt a tett színhelyén, amiből a maffia arra következtet, hogy az alvilági komisz körökben White Glove – Fehér Kesztyű – néven elhíresült tolvaj áll a dolgok mögött. Meg is keresik a csókát, akiről később kiderül, hogy ártatlan, így a maffia felbéreli, hogy álljon rá az ügyre és szerezze nekik vissza a cuccot. White Glove el is fogadja az ajánlatot – nem mintha sok lehetősége lenne – hiszen esélyt kapott, hogy kiküszöbölje a csorbát ami a hírnevén esett. Eközben King Kong társa, Gigolo Joe elrejti a gyémántokat, csakhogy egy Mad Max nevű maffia-góré szépen kicsinálja, mert hősünk intim viszonyba keveredett a nőjével (gyakorlatilag megdugta). Még éppen a halála előtt annyit el tudott árulni King Kong-nak, hogy a szajré pontos helye 2 különböző női seggre van tetoválva. King Kong elindul hát, hogy megkeresse a zsákmányt, nyomában a fél maffiával. Mindez alatt a Fehér kesztyű visszatér Hong Kong-ba ami igencsak felkelti a helyi rendőrség figyelmét, így rá is állítanak egy szakértőt Kodiejack, azaz Baldy (kopasz) személyében, aki még egy ifjú és mellesleg igen attraktív segítőtársat is kap, Nancy Ho-t. A két rettentően okos zsaru hamar lekapcsolja King Kong-ot, de mivel Kodiejack-et leginkább a Fehér Kesztyű érdekli, alkut ajánl King Kong-nak: ha segít elkapni a Fehér Kesztyűt, elengedi és minden vádat ejtenek ellene… és ezennel kezdetét veszi az Örült Küldetés!

acesgoplaces1

Egyszerűen imádom ezt a filmet! Képtelen vagyok objektíven nézni rá! Biztos vagyok benne, hogy ha valaki rászánja magát és megnézi, nem fog csalódni. Ebben a filmben mesterien keveredik a vígjátékok és az eszeveszett akciófilmek hangulata, mindez fantasztikus színészi munkával és karakterekkel megspékelve. A filmet amúgy egy bizonyos Eric Tsang követte el, akinek a neve igen szépen és ismerősen cseng az ázsiai filmes körökben rendezőként és színészként egyaránt. Faszom se fogja tovább fényezni, aki nem nézi meg az kapja be a seggem.

értékelés: 10/10

Berzerker

Be the first to comment on "Mad Mission / Aces go Places ((Jui gaai paak dong)) (1982) (Őrült küldetés)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .