Jack Frost 2 – Revenge of the Mutant Killer Snowman (2000)

jackfrost2_thumbElőször is le kell szögezni, ez nem annak a családi vígjátéknak a folytatása ami 1998-ban készült és Magyarországra Hóbarát címen jutott el, hanem egy 1996-ban elkészült horror-vígjáték folytatása. Jack Frost 2 – A Gyilkos mutáns Hóember Bosszúja, már a cím is röhögésre késztet minden “jóérzésű” embert, és miután az első részben olyan “klasszikus” jeleneteket izgulhattunk végig mint például amikor a fürdőszobában Jack (szó szerint) megrépázta Shannon Elizabeth-et :-), már nagyon vártam a folytatást ami az előzetes híresztelések szerint még szarabb lett az első résznél is.

jackfrost21

A film első pár percében megtudhatjuk mi történt az előző részben, amit a főszereplő mesél el a pszihológusának, aki persze alig bírja megállni, hogy képen ne röhögje szegény embert :-). Röviden összefoglalva, valami trutymó ráfolyt (az akkor még ember) Jack-re, aki ennek hatására mutáns hóemberré változott, és mivel előtte sem volt egy jószándékú fiatalember (valami bűnöző volt), elkezdte írtani a jónépet a változatosság kedvéért egy csendes amerikai kisvárosban. Visszatérve a második részhez, miután oly kegyetlenül elbántak szegénnyel (asszem valami kotyvalékba belelökték), a “maradványait” egy akváriumban tárolják egy laborban és azzal kisérleteznek, hogy lehetne feltámasztani, ami persze egy balfasz takarítónak sikerül tök véletlenül. Miután az jónéhányszor nekimegy az akváriumnak porszivózás közben, belelök egy pohár kakaót és ettől hirtelen beindul egy olyan kémiai reakció (ez egy kurvára tudományos film) amitől Jack életre kel, felrobbantja az akváriumot és lefolyik a lefolyón. Gyilkos hóemberünk szépen átfolyik a tengeren pont arra a szigetre ahol többek között az a rendőrfaszi nyaral aki elintézte az őt az első részben. (Érdekes módon Jack nem olvad el a trópusi szigeti napsütésben, de hát kit zavar ez.) Itt pedig elkezdődhet újra a buli…
Jack elég kreatív a kivégzésekben: fejszétrobbantás, átszúrás jégcsappal, medencébe fagyasztás, nyelvkitépés…, kár, hogy a legjobb csajokat a film első felében kinyírja (valszeg már az ő répája se a régi). Persze a táborvezetők is nagyon leleményesek, akik a pánik elkerülése végett azt hazudják az erdő közepén kilapított holttestről, hogy cápatámadás. 🙂 Később Jack még az időjárást is megváltoztatja, és hirtelen tél lesz, amit a főszereplőn kívül senki nem tart furcsának, csak őt nézik paranoiásnak miután letépi egy ártatlan hóember fejét. Aztán egy újabb izgalmas fordulathoz érkezünk, amikor is Jack-nek “gyerekei születnek”, vagyis életre kel egy csomó kis gyilkos mutáns hógolyó amik támadásba lendülnek.

jackfrost22

Először is el kell mondanom, hogy ez a film reális értékelések szerint nem érdemelne 7-est, max csak 2-est, de most inkább Trash filmként értékeltem, amik közül az egyik legjobb a JF2. A filmben minden a helyén van (ugyértem pont, hogy nincs a helyén, de ez a jó benne 🙂 ), nagyon szar színészek, sok idióta beszólás (elsősorban Jack-től), jó csajok (akik mint már említettem gyorsan elfogynak 🙁 ), egyedül csak a kamerakezelés nem tetszett, mert olyan béna volt mintha amatőrfilmet néznék, de ennek ellenére minden Trash kedvelőnek erősen ajánlom ezt a filmet.

értékelés: 7/10

KevinKain

Be the first to comment on "Jack Frost 2 – Revenge of the Mutant Killer Snowman (2000)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .