White Noise (2005) (Fehér zaj)

whitenoise_thumbE.V.P.: Electronic Voice Phenomena, avagy a halottak hangjának, képének rögzítése különféle elektronikus berendezésekkel. Megoszlanak a vélemények ennek hitelességéről, ahogy a White Noise c. moziról is. Eddig ugyan szinte csak negatív kritikát olvastam a filmről, ám én az ellentáborhoz csatlakoznék ezen kis írásommal, ugyanis szerintem igenis megér egy misét, ha többet nem is.

Jonathan Rivers idilli élete egy csapásra összeomlik felesége hirtelen halálával. Munkájába temetkezve próbálja elfelejteni a múlt tragikus eseményeit, mígnem egy szép napon megkeresi egy bizonyos Raymond Price, aki állítása szerint szalagra vette Jonathan halott feleségének túlvilágról küldött üzenetét. Jonathan először szkeptikus, de hallván a sejtelmes szellem-hangokat felébred benne a remény, hogy esetleg kommunikálhat halott feleségével. Be is rendez otthonában egy EVP labort, hogy közelebbről tanulmányozhassa a jelenséget. Egy ideig ugyan eredménytelenül, ámde egyszercsak halott asszonya rejtélyes képeket villant fel monitorának képernyőjén. Jonathan nyomozásba kezd, s rájön: az szellemvilág gonosz erői minden EVP-buzerátort eltesznek láb alól. Hamarosan rá kell jönnie: ő az egyetlen, aki megmentheti a többiek életét. Persze a happy end elmarad, és a fináléban magát Jonathant is leteperik a gonosz lidércek…

whitenoise1

El kell ismernem a sztori néha elég ostoba fordulatokat vesz, a hatáskeltés viszont nagyon tetszik. Nem vagyok nagy rajongója az ijesztgetős filmeknek (mert fosok tőlük), de mind a Kör, mind az Átok élmény volt. (Előbbit kétszer is láttam, tényleg!!) Mivel most tonnaszámra jönnek a hujjogatós-szellemes filmek, sok fikázás érte a White Noise-t, de mint olyan, szerintem nem rosszabb mint a többi. Szóval akinek bejön ez az irányzat, szerintem nyugodtan tegyen egy próbát vele.

Yoko Homo

értékelés: 6/10

Be the first to comment on "White Noise (2005) (Fehér zaj)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..