FleshEater ((Zombie Nosh)) (1988)

zombienosh_thumbS. William Hinzman egyike a méltán elfeledett “sztároknak”. ő alakította a ’68-as Night Of The Living Dead elején feltűnő vén élőhalottat, és úgy tűnik a szerep annyira megihlette, hogy nem tudta megállni, hogy leforgassa a nagypapazombi kálváriáját, a Zombie Nosh-t. Alapjában véve elég idióta ötletnek tartottam ezt, viszont kellemes(?) csalódás ért, ugyanis a film közel sem olyan gyalázatosan szar, mint reméltem.

Szülők pénzét herdáló, füvező, sört vedelő szopós-baszós fiatal csürhe (asszem vannak vagy nyolcan) zötykölődik egy traktoron az erdőt átszelő földúton. Na nem barackot szedni indultak, hanem kisebbfajta Halloween-bulit terveznek éjszakára: tábortűz, rémisztő sztorik, pinák, faszok, anális szex stb. Egy szorgos paraszt a közelben krosszozik traktorjával (nem az off-road vébére készül, csak dolgozik serényen) amikoris megpillant a földben valami követ. Miután félrebaszlatja az avart, meg a követ (amit egy pentagram díszít, de miért?) talál alatta egy fakoporsót, amiből kisvártatva előmászik Bill Hinzman, fehérre mázolt pofával (mint valami cseszlovák Drakula), majd a jó munkásember torkának ugrik!!!!!! Amaz nem tudja, hogy micsoda gonosz erőt szabadított a világra, pedig rá volt írva a pentagrammos kőre, csak biztos nem tud olvasni a tapló. Bill barátunk, az erkölcs-csősz (aki egyébként Flesheater néven fut a filmben) aztán ámokfut: egy közeli pajtában üzekedő szerelmespárt leöl. A fiút egy vasvillára szúrja, a lányból pedig abszolválja a bélrendszert és környékét. Közben hőseinket meglátogatja az immár zombivá vált vidéki tuskó, akihez Flesheater is betársul, majd beűzik a fiatalokat egy lepra faházba, ahol véletlenül van telefon. Az egyik srác (Frank, asszem, de kitérdekel) fel is hívja a rendőrséget, azzal a szöveggel hogy egy szörnyeteg üldözi őket!!! A kedves ügyeletes kurva persze nem veszi őt komolyan, azt hiszi csak halloweeni tréfa az egész. Viccesen meg is kérdezi hogy “És olyan Godzilla szerű szörny, vagy inkább Frankenstein???” Hahaha, de sajnos Franknek (vagy akármi is a neve annak a baromnak) már nincs ideje válaszolni, ugyanis Flesheater kiszabja a telefonzsinórt a falból. Biztos már ilyen zombie-sapiens lett a Night Of The Living Dead óta!! Egy közeli házban fürdéshez készülődvén megvillantja 80-as évek stílusában nyíródott, sűrű fanszőrzet által benőtt nemzőszervét egy csinos lányka.

zombienosh1

Az ebédlőben a család ifjabb tagjai készülődnek a Halloweenra. Az ajtón kopogtatnak, és a kislány nyit ajtót a jövevénynek. Alaposan beszarik persze, amikor megpillantja Flesheatert, aki habozás nélkül felkapja, majd átharapja a torkát. A húsából kolbász készült, finom volt!! Persze a család többi tagja sem kerülheti el sorsát, az anyával Flesheater végez, a fiúgyermekkel pedig a hátsó kertben bóklászó paraszt zombi fajtalankodik (igazából csak megöli). A fanszőrzetét libegtető lányt szintén Flesheater szabadítja meg a földi lét gyötrelmeitől, falatozik a csöcséből, majd angolosan távozik a házból. Hamarosan zombik hada (van vagy 10 is!!!) lepi el a környéket, sorsát tehát a faviskóhoz kiérkező rendőr sem kerülheti el, miután mordályával leszed két élőhalottat, a harmadik hátulról lepi meg (nem úgy, te kis huncut!). Halála előtt még futja annyira, hogy a központos ribanctól erősítést kérjen. A faviskóból hál’isten két fiatalnak sikerül épen kijutnia, és egy közeli paraszthoz sietnek segítségért, de szerencsétlenségükre a farmer felesége is zombivá változott, meg is támadja őket. Hőseink eliszkolnak, és egy hippibandánál találnak menedéket…nem sokáig. Flesheater ugyanis nem pihen, mindenkit megmar bűzös rothadó fogaival. Közbe megérkezik a felmentősereg (egy halom yard), és lassan itt is a film vége amit nem mondok el!!! A lényeg hogy nem happy end, úgyhogy izgatottan várhatjuk a folytatást!!

zombienosh2

Arra készültem, hogy ezt a filmet porig alázom, de egyszerűen nem megy. Ez igenis nézhető szar, nem rosszabb mint bármelyik trash film a 80-as évekből. A költségvetés szerény, a színészek sem parádéznak, de láttam ennél sokkal szörnyűbbet is. Egyszer használatos, eldobható, zombibuziknak már csak azért is, mert az a “kultfasz” csinálta a Night Of The Living Dead-ből. Rajongani nem fogok érte, de vannak ennél sokkal de sokkal szarabb filmek is.

értékelés: 5/10

Yoko Homo

Be the first to comment on "FleshEater ((Zombie Nosh)) (1988)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .