ATM – veszedelem az automatánál

A fórumon már megemlékeztünk a készülő alkotásról, most pedig kicsit bővebben olvashattok a dologról, mégpedig a film rendezőjének tolmácsolásában.

Három munkás egy karácsonyi buli után megáll egy pénzautomatánál. Azonban egyikük sem szabadul arról a helyről: egy, az arcát eltakaró ember ejti csapdába őket, ahonnan látszólag nincs menekvés.

A BD által készített interjút olvashatjátok most:

BD: Véleményed szerint honnan merített Chris Sparling forgatókönyvíró?

David Brooks: Chris szereti a nem megszokott helyzeteket. Örömmel tölti el, ha az átlag embert izgalmakkal teli, nem várt események sorozatát felölelő sztoriba helyezheti el. Az ATM-nél ez mind teljesül. A film nagy része a bankautomata környékén játszódik – olyan kis terem, ahová a gépet manapság hazánkban is egyre több helyen telepítik, a fordító -, amely mellett egy bolt található és épp a tél kellős közepén. Van az egészben egyfajta elkülönítettség, bezártság tényező, amit tovább fűszerez a tény, hogy manapság mindenki ilyen automatákhoz van kötve, tehát egészen emberközeli az alapsztori.

BD: Te mennyiben járultál hozzá az előkészületekhez?

DB: Amikor először olvastam a jegyzeteket, nagyon megfogott a történet, magaménak éreztem az utolsó betűig. A saját ötleteimet természetesen felvetettem Chrisnek, majd a végén már közösen dolgoztuk ki a részleteket. Nagyon felemelő vele dolgozni, a rendezői munkakört pedig mintha nekem találták volna ki. élveztem, ahogy az ötletek, problémák felvetése után eljutottunk egy még részletgazdagabb elemig. Összességében remek időszak volt, de a javát Chris építette fel.

BD: Milyen irányba fogod elvinni a történetet?

DB: Három fő csapást szeretnék követni. Az első és legfontosabb: a színészek munkája. belőlük a maximumot szeretném kihozni. Hiszen a célom, hogy érzelmileg a lehető legközelebb kerüljenek hozzá a nézők. Ebben kulcsfontosságú a különböző perspektívákat összehangolni. Ugyanis elsődlegesen a három áldozat lesz előtérbe tolva, de lesznek más fontos karakterek is. Szeretném, ha nem törne meg a suspense a film egésze folyamán. Nagyon fontosnak érzem a látványt is, hiszen ahhoz, hogy sikeresen elmeséljük az adott eseményeket, a nézőnek logikusan fel kell fognia a látottakat.

BD: Mikor lesz esély a forgatásra?

DB: A minél jobb vizuális terephez szeretnénk megvárni a telet. Így október-november körül fogjuk kezdeni.

BD: Mindhárom áldozat nő lesz?

DB: Nem, két férfi és egy nő.

BD: Mi mást lehet még tudni a szereplőkről?

DB: Okkal esnek ott csapdába, de erről nem szeretnék semmit sem elárulni, mert akkor nem lenne meglepetés. A lényeg, hogy komoly döntéseket kell hozniuk a nagy hidegben, amik mind próbára teszik őket testileg, lelkileg.

BD: mennyire lesz erőszakos a film?

DB: A rajongóknak megígérhetem, hogy igyekezni fogunk a határokat feszegetni ez ügyben.

BD: Milyen filmekhez tudnád hasonlítani?

DB: Habár történetileg semmi köze, egy kicsit hangulatilag Polanski Knife in the water című filmje ugrik be. No és persze az elszigetelt történetek, mint a Pánikszoba, vagy a Fülke. Persze ezek csak viszonyítások, az ATM mindegyiktől különbözni fog.

[bloody-disgusting]

Be the first to comment on "ATM – veszedelem az automatánál"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..