Ticks aka Infested (1993) (Bogárinvázió/Mutánsok)

Néha annyira elegem tud lenni a mostanában gyártott, unalomig ismételt, igénytelen direct-to-dvd fosoktól, hogy inkább megnézek egy nyolcvanas vagy kilencvenes, atomklisés B-mozit, amiben legalább a retro-hangulat magával ragad; meg amúgy is szeretek röhögni az akkori technikával készült  szörnyeken, haha! Cikkem tárgya is egy ilyen megmosolyogtató, mutáns-állatos darab, ami még jóval a „mindent CGI-be” előtti korszakból maradt ránk.

Az eléggé gyámoltalan Tylert (Seth Green alakítja – Kéz őrület vagy Scotty srác a Szőr Osztin Póverszből) elküldi apja táborozni, hasonszőrű fiatalokkal – értsd ezalatt: a társadalomból valamiféleképpen kilógó lúzerek egy csapatával. Van itt minden, mint a búcsúba: fegyvermániás néger suttyó, anyuci pici lánya, kifent macsó, kérődzve rágózó, műkörmös csajával, és hogy teljes legyen a csapat, két nevelő is velük tart az erdő közepén lévő takaros kis kempingbe vagy mibe. Nem messze a tábortól egy aszott vén faszkalap kanabisz-ültetvényét gondozza csendesen, s valami tiltott növényvédő szere miatt óriáskullancsok kezdik elárasztani a környéket. A továbbiakban találnak a tóban egy darab halott seriffet, találkoznak két helybeli rednek-szerzettel, akik szintén füvet termesztenek, valamint terrorizálni kezdik őket. Ja, és a mega-kullancsok az időközben elharapózott erdőtűz miatt mind a táborba sereglenek. Tehát logikus, hogy mindenki egy faházba tömörül, és várja, mit tartogat számára a forgatókönyvíró…


Eredeti címet (Kullancsok) baromira elkerülték, szerintem ez direkt történhetett, ugyanis szutyok, mutáns-állatos horrort imádó hardcore-fanokon kívül őszintén, ki nézne meg egy olyan B-filmet, amiben óriási gumikullancsok támadnak?! Hát nyilván a kutya se, erről ennyit. Rendező úriemberről tudni lehet, hogy ő a felelős a Hellraiser 2-ért, ami az első rész után a legjobban sikerült darab a folytatások közül. Seth Green és a többi ’tini’ alakítása még valahogy elmegy, hisz fiatalság bolondság, a többi felnőtt szereplőnek nem ártana valami más szakma után néznie.

Ahogy már lejöhetett, filmünk nem nagy eresztés, viszont ebben a korszakban dicsérendő a kullancsok nem gyatra CGI mivolta (mint mostanában ugye), szóval jókat lehet kacarászni a gumibábokon! Retro horrort kedvelőknek ajánlom elsősorban, a többieknek meg azt üzenem, nem kell mindent durván leírni azért, mert az régi!

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Ticks aka Infested (1993) (Bogárinvázió/Mutánsok)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .