Alien VS Ninja (2010)

Minden tekintetben érdekes és némiképpen rendhagyó, keleti crossover-nek lehetünk szemtanúi, amennyiben beszerezzük ezt a kardozós és verekedős jelenetekben dúskáló, egyébiránt pedig latexruhába öltözött röhejes kinéző (és néha irracionálisan viselkedő) földönkívülivel megspékelt horror-akciófilmet, amelyet klassz részek ellenére is csak közepesre tudok értékelni.

Pár ninja (köztük egy baromi idegesítő szőke karakterrel) az erdőben kószál, mikor meglátnak egy különös fénycsóvát. Nyilván nem csak nekik tűnik fel a szokatlan CGI-jelenség, mivel a szállásukra érve parancsot kapnak annak kiderítésére. Küldetésük során aztán hamar összetalálkoznak egy másik osztaggal, (köztük egy csini csajszival) nem sokkal később pedig már a meteoritból származó, szupergyors mozgással bíró földönkívüli lény le is amortizálja a csapat felét. Hőseink némi néhány monszter levadászása után (mivel több is akad) elfogott társuk megmentésére indulnak, de sajnálattal kell tudomásul venniük, hogy társuk és a harcok során elesett többi embert a lény immáron zombiként irányítva küldi ellenük. Miután sikerült megszabadítaniuk őket a testükben lévő alien-zigótától (amely ugye bábként irányította őket), végső harcként tanulékony földönkívülink már karddal viaskodik, majd grátiszba szárnyakat növeszt.

Felemás érzésekkel vagyok a filmről. Egyrészről ugyanis a CGI egészen klasszul sikerült, a sűrűn egymást követő akciójelenetek szintén látványosak és baromi jól megkoreografáltak. Színészi játék annyira már nem – a fogyatékosként viselkedő szőkehajú barmot meg konkrétan felkötöttem volna az első fára -, bár még az is egészen átvészelhető olyan humoros jelenetek közben, mint amikor a szörny galádul meg akarja csöcsörészni a csajt! Ellenben ott van maga a röhejes, mini-költségvetésű Alien-szerű szörny, akit leginkább egy pterodactylus fejű, két lábon járó dinóhoz tudnék hasonlítani.

Monszterünket hol egy latexruhába bújtatott szerencsétlen flótás alakítja (ilyenkor heves röhögő görcs tör ránk), hol meg összegömbölyödött formában ugrál meg pattog egy labdaként (ezt mondjuk én nem tudtam mire vélni), ha kedve tartja, megnöveszti a farkát, vagy csápok jönnek ki, amivel fogva tartja áldozatait, ez megint csak érdekes. De az is mekkora egy agyfasz-rész, amikor a kis nyúlós gumiból készült zigótákat tépik ki az emberekből és tapossák el, muhaha! Mint látjuk elég vegyes képet nyújt ez a

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Alien VS Ninja (2010)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .