Trailer Park of Terror (2008) (Terror park)

A világ végén sosem könnyű, főleg egy lánynak. Hát még ha torz lelkületű emberek vesznek körül, és frankón elpuskázzák az életed összes fontosnak vélt pillanatát, meg úgy un block mindent. Ráadásul anyádra se számíthatsz. Csak reménykedsz titokban, hogy egyszer jön a majd a Herceg Fehér Lovon és kikerülsz ebből a kollektív emberi posványból. Ezzel szemben a valóság az, hogy vársz, vársz és vársz, de ezek a kreténarcok csak nem akarják abbahagyni a zrikálást, és úgy tűnik nincs mese… ha csak hirtelen le nem paktálsz egy ördögi ajánlatot kínáló alakkal, haha!

Norma a világ végén, egy rozzant lakókocsi-parkban élő kis fincsi suna, akinek feltett szándéka, hogy barátjával, Aaron-nal mielőbb elhúzzon innét a búsba, de sajnos ezt kedves elfuserált barátai megakadályozzák – kinyírják a srácot. Norma idegességében alig indul el világgá, egyből találkozik egy furcsa idegennel, aki annyira jó fej, hogy egy puskáért cserébe alkut ajánl… (Már biztos sejthetitek, hogy kivel lehet így üzletelni, és mi lesz a vége…) Csajunk egy fikarcnyit sem tétovázik, hanem a fegyver után nyúl, majd visszatérve kilyuggat mindenkit, végezetül pedig magát is felrobbantja az egész lakókocsi-parkkal együtt…

Húsz évvel az eset után mit ad Isten, egy problémás (deviáns) fiatalokból álló csoport, egy pappal az élen a közelben karambolozik, ráadásul szakad az eső – nincs más hátra, mint valami menedéket keresni. Igen ám, de az előbb felvázolt (kvázi felrobbant) lakótelepnek úgy tűnik kutya baja, mert egyből ide mennek, Norma pedig befogadja őket. Látszólag neki sincs semmi baja, ami változás történt, hogy a harmadik X-ét tölti. Bájosan elcseverészik a diákokkal, sőt kérésre még egy horror-történet keretében röviden be is mutatja ezt a pokoli lakóparkot – nem titkolva például, hogy édesanyját általában a seriff bácsi kényszerítette kufircra – , ezen esti mesét követően pedig mindenki kiválaszt magának egy szimpatikus lakókocsit, ahol elölti majd az éjszakát.

Nyilván nem fog sokakat meglepni, hogy szép sorjában előkerülnek Norma nem mindennapi, bizarr történetének groteszk alakjai, akik a haláluk óta még gonoszabbá, illetve hát homo zombius-szá váltak, haha! Olyanok arcokkal találkozhatunk, mint a tábor kingpin-je, a keménykötésű Marv, az állatokat nyúzásában örömét lelő Stank, vagy az önjelölt r’n’r sztárgitáros Csótány, de hölgyek is akadnak ebben az örömteli freak-showban: a szó szerint minden hájjal megkent zabagép Larlene (róla kapásból John Waters Pink Flamingos-beli bölcsős hölgye jutott eszembe), vagy Miss China, a halálosan gyönyörű kéjhölgy. Míg Norma a legkisebb erőfeszítés nélkül elcsábítja a papot, és aktus közben a fejét veszi, a fiatalok egymás után haláloznak el, persze a vicces vagy ironikus dumák sem maradhatnak el ilyenkor a zombi-lakók részéről. Túlélőinknek pedig eléggé össze kell szedniük magukat, hogy kijussanak ebből a pokoli lakóparkból…

Iszonyatosan eltalálták a film hangulatát! Egyrészt ott a már-már rajzfilmszerűen megkomponált képi világ, és a halott karikatúra-szereplők kombinációja, ami baromira élvezetessé teszi a filmet, ehhez jön hozzá a cselekmény során jó néhányszor dalra fakadó Csótány, valamint ennek az amúgy is tréfarépa karakternek az idióta beszólásai, bár ezen kívül is akad még bőven humorfaktor. Trükkök terén sem húzható le a film, és a szereplők is hozzák a szintet, nekem különösen a Normát játszó Nichole Hiltz jött le, mint csodálatosan szexi és egyben a velejéig romlott, ocsmány zombi-hölgyemény… Summa summarum, aki szereti a horror zsánerén alapuló agyatlan bolondozást, és a komolytalan, de vérbő atmoszférát, az mindenképpen szórakoztatónak fogja találni!

Értékelés: 8/10

eyescream

Be the first to comment on "Trailer Park of Terror (2008) (Terror park)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..