Night of the Demons 3 aka. Demon House (1997) (Démonok éjszakája 3)

Amennyire nem gondoltam, hogy a Démonok éjszakájának lesz folytatása a felemás első rész után, pont annyira reménykedtem egy frenetikus harmadikban a kedvencemmé avanzsált második miatt. Ez az, ami ostoba és naiv hiba volt. Ha egy filmet a mozikat megkerülve csak VHS-re hoznak ki, már akkoriban sem számított túl jó előjelnek, az pedig, hogy alapból még a címet is megváltoztatták, már pláne nem. A gyanúm pedig, miszerint ez a film a fenti információk alapján akkora fos lesz, hogy a sz*r a hangfalaimon fog kicsorogni, kis túlzással sajnos be is igazolódott.

A film készítőinek egyetlen dologért jár a köszönet – olyan istentelenül szembántóan ocsmány és hosszú főcímet sikerült kreáltatniuk, hogy gyakorlatilag a nézőnek rögtön felkínálják a lehetőséget: ez nem a maga filmje lesz, akár már most nyugodtan meg is állíthatja, és máglyára vetheti a kópiát. Aki ennek ellenére mégis belép a pokol jelképes kapuján, az azonnal arcába kapja minden idők legrosszabb főszereplőit – pár bitch-wannabe csajt, akik arról vitatkoznak, hogy milyen nehéz is szurkolólánynak lenni, illetve milyen kicsik a melleik (ezt természetesen hosszasan prezentálják is), melléjük pedig a Zs-filmek szemeteséből kiemelt lázadozó srácokat, akik olyan kemények, hogy még a sofőrjük torkát is elvágnák vezetés közben, csak hogy bizonyítsák ki is errefelé az arc. Miután hőseink egyesítik erőiket, hogy unalmas dumáikkal és borzasztó alakításukkal leolvaszthassák a néző agyát, megállnak egy útszéli büfénél piát venni, de pechjükre a tulaj épp arra készül, hogy lenyúlja a pénzt a saját kasszájából, amihez kapóra jönnek neki a gangszta kinézetű gyerkőcök. Hőseink, köszönhetően a szociopata bandafőnöküknek, Vincenek, perceken belül rendőrgyilkosokká és körözött bűnözőkké válnak, egyikük pedig meg is sérül a spontán tűzharc során, ami miatt sürgősen búvóhelyet kell keresniük. Természetesen a jó öreg Hull-kúriát választják ideiglenes szállásként, ahol Angelával is összefutnak, ő azonban ahelyett, hogy kapásból miszlikbe tépné őket, játszadozni, és lazán softpornózni kezd velük. Lehet, hogy ez az előző rész végének az eredménye – olyan “kiűzték belőlem az ördögöt és elhamvasztottak a napfénnyel, ezért még kicsit lábadozok” utóhatás. Angela persze rövid időn belül a nézőkhöz hasonlóan ráun a pocsék szereplőkre, és módszeresen őket is elkezdi bedémonosítani, dolga pedig talán könnyebb is a korábbiaknál, hiszen áldozatai annyira segghülyék, és egymást is olyan szinten rühellik, hogy a sorsuk gyakorlatilag az arcukra van írva. Ahogy valószínűleg ennek a filmnek a forgatásán használt csapón is istentelenfos01, vagy valami hasonló díszeleghetett…

Sorolom a bűnösöket: a rendező, amiért nem volt annyi önkritikája, hogy a két kezével együtt elégesse a film összes felvételét még a forgatás vége előtt; a forgatókönyvíró, mert az általános sulis unokaöcsém is jobb sztorit írna nála, arról nem is beszélve, hogy biztos tudná, mennyire idióta az, ha a film tetőpontján a szereplők elkezdik meghágni egymást…; az effektkészítő, mert normál ember hányingert kap attól a fostól, amit valószínűleg kajautalványokért készített; valamint az összes szereplő, akiben nem volt annyi önérzet, hogy a film elkészítésében való részvétel miatt kövessék a harakiri hagyományát. A korábbi részeknek jó hangulata lett volna? Hát, ennek nincs. Jók voltak a maszkok és a sminkek? Ebben olyanok, mintha folyékony plasztikot öntöttek volna a szereplők arcára. Valaki esetleg a korábbi részek humorát is bírta? Ettől a filmtől előbb fog kínjában sírni, mint nevetni. Azt pedig, hogy a csajok többsége olyan rusnya, hogy egy kivénhedt transzvesztita is dögösebben fest náluk, már remélem, meg sem kell említenem. Borzasztóan szar film a Démonok éjszakája 3, és nem is írok róla ennél többet, mert minden egyes sorral egyre nagyobb késztetést érzek arra, hogy végigszidjam még a rendező úr jó édesanyját is, amiért nem verte képen kisfiát rendezői ambícióinak első megnyilvánulásakor. Az ilyen filmeket feketelistára kellene venni, és télen eladományozni őket fűtőanyagnak.

értékelés: 1/10

Zoo_Lee

Be the first to comment on "Night of the Demons 3 aka. Demon House (1997) (Démonok éjszakája 3)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .