Zombie Apocalypse Now: A Zombie Hunter ((Un Cazador de Zombis)) (2008)

Még mielőtt elkezdődik a produkció a Troma atyaúristene, Lloyd Kaufman szól néhány dicsérő szót  ezen argentín csodáról, melyet maga a nagy Germán Magarinos rendezett  – who the f*ck is this guy?! kérdezhetnénk teljes joggal. Ezt a bődületes hulladékot végigszenvedve pedig csak azt mondhatom, hogy jobb az úgy nekünk, ha nem is akarjuk tudni. Inkább ezer egészséges Troma, mint ez még egyszer!

Eme 72 perces alkotásban bepillantást nyújthatunk enyhén szólva is elég különös magatartású zombivadászunk, Toro életébe, ténykedéseibe. Érdekes egy arc, néha bűnbánóan imádkozik, néha meg nőket ver és kokózik. Alkalomadtán csajok vetkőznek neki, esetenként náci beállítottságú emberek tűnnek fel körülötte, sőt olykor-olykor még egy kisebb műbroki is belekerül a szájába. Hogy zombivadász-mitvoltját is fitogtassa, nagyritkán likvidál egy-egy kritikán aluli zombi-jelenést, puszta kézzel vagy pisztollyal, de éppúgy előkerül a kés mint a fúró. Nagyjából ennyi.

Mint láthatjuk a filmünk nem tart sehova, csak van. Bármiféle lineális cselekmény nélkül összedobtak “jópofa” jeleneteket, amik mindennemű logikai apropó nélkül következnek egymásutánban, „ahogy esik – úgy puffan”  alapon. Főszereplőnkről mindössze annyit tudunk, hogy ő az egyetlen esélyük, illetve hogy szexuálisan meglehetősen aberrált egy arc. De hogy miért alakultak ki a zombik, vagy egyáltalán honnan jöttek, arra nem tér ki filmünk., akárcsak zombivadászunk kiválasztására. Apropó zombik: ennyire piszkosul minimál – zöld vízfestékkel mázolt – élőhalottakat már régen láttam, itt viszont szinte minden jelenetben megcsodálhatjuk mennyire is egy ganéj munkát végeztek az alkotók.

Aláfestő zene monotonitásán szabályosan rosszul lettem. Dialógus alig van benne, legalább azon nem csúsztak el. Néhány bizarr baromságon meg tűrhető belezésen kívül szinte semmi érdemlegeset nem találtam ebben a videóra készült hulladékban. Kerülendő!

Értékelés: 2/10

eyescream

Be the first to comment on "Zombie Apocalypse Now: A Zombie Hunter ((Un Cazador de Zombis)) (2008)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .