Escapee (2011)

Dominic Purcell a Szökés sikerét meglovagolva zabálja a B-kategóriás horror szerepeket, csak nehogy megfeküdje, amúgy nem túl érzékeny gyomrát! Jelen szerzeményét az IMDB-n Hitchcockéhoz hasonlították, bizonyítva, hogy vannak még barmok a világon!

Elmegyógyintézetbe kerül egy vadász (Purcell), amiért megölte, majd megnyúzta a barátnőjét, mint egy mókust! Maradjunk annyiban, jó ügyvédje volt! Abby és csoporttársai pár kreditpontért elmennek és látogatást tesznek a helyi elmegyógyintézetbe, ahol véletlenül egy különösen veszélyes fogva tartottat szállítanak át! A riasztás színe narancssárga, ami gondolom veszélyes, legalábbis az amerikai rabok ezt a színt részesítik „előnyben”! Egyetlen figyelmeztetést kapnak tanáruktól: ne nézzenek az elítélt szemébe! Abby megsérti ezt, tettének következményeit pedig soha nem fogja elfelejteni! Ellenben barátaival, akik mind meghalnak!


Eme utolsó mondatot csak azért mertem minden „spolieres” figyelmeztetés nélkül leírni, mert aki látott már slashert, úgyis tudja, hogy ez következik! Nézése közben leginkább Michael Myers viszontagságokkal teli története sejlett fel, csak éppenséggel itt nincs maszk és a gyilkos is többet kommunikál! A bevezetőben említett Hitchcocki hatás egy-két elemében adott, de ha ezt vesszük alapul, minden egyes thrillere, legyen szó mozifilmről vagy csak DVD-re gyártott szennyről, rá lehetne húzni, de ez a mester nevének megcsúfolása lenne! Amatőr színészi játék még hagyján, de mindenféle kreativitás mellőzése és egy annyira erőltetett csavar, hogy szétszakad a menet! Legalább a lányok szépek lennének, de az egyiknek annyira hézagos a foga, hogy ott keletkezik a passzátszél! Tudom, ez a szexepil :)! Campion Murphy rendező 1999-ben forgatta le első, minden információ nélküli valamilyét, tehát 12 évébe telt megszülni ezt! Oh, medve anyám, szabadíts meg az eltévelyedettől, mert nem tudja mit cselekszik!

Értékelés: 3/10

Miskei

1 Comment on "Escapee (2011)"

  1. Tényleg nagyon szar film volt. Tucat szemét. A csajok viszont tetszettek. Ez az egyetlen jó amit a filmről el tudok mondani. :((

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .