Death Valley (2011) (Halottak völgye)

Bevallom, hogy igazi sorozatjunkie vagyok, össze sem bírnám számolni, mennyit néztem már végig és követek most is. Ebben a hónapban a kedvenceimet fogom bemutatni Nektek, kezdve a 2011-es év abszolút legszórakoztatóbb darabjával, a Death Valleyvel.

Történetet nem kell mesélnem, ugyanis inkább egy nagy ötletmozaik az egész. Az alapját a már ismert rendőrök életét bemutató mockumentary-sorozat adja, megfűszerezve egy vérfarkasokkal, zombikkal és vámpírokkal felszerelt várossal. Ennek megfelelően minden eligazítás úgy kezdődik, hogy “Gyerünk, öljünk meg valamit!” 🙂 A szereplők kimerítik az ostoba rendőr sztereotípiáját, de nagyon szerethető figurák és képesek a hőssé válásra is. A zsarukat követő stáb azonban fogyóeszköz, így a karaktereknek sem szenteltek egy-egy fejlövésnyi időnél többet.
Az egyes epizódok laza koncepcióval épülnek fel, valamelyik szörny kerül előtérbe mindegyikben. A végére egy átívelő szál is szövődik a cselekménybe a vámpírok terroristatevékenysége miatt, így érdemes azért sorban haladni. A humor a lehető legmorbidabbra lett alakítva, kezdve a 2 girls 1 cop című pornófilmforgatással a bombi-támadáson át a vérszívó szexi nővérkékig. Akciójelenetben sincs hiány, lövöldözés, vér és bél akad dögivel. A kézikamerás felvételeket szerencsére mellőzik, így csak a szituáció miatt szerepel a nagy szőrös mikrofon a képeken.
Egyetlen nagy probléma van ezzel a sorozattal: csak 12*20 perc az egész… Nagyon kevés egy ilyen jó műsorból. 🙁 Semmi biztos információt nem találtam berendelt második évadból, de elkaszálásról sem, így minden okunk megvan reménykedni a folytatásban!

értékelés: 10/10

DeerWoman

3 Comments on "Death Valley (2011) (Halottak völgye)"

  1. meghoztad hozzá a kedvem 🙂

  2. fenébe, megelőztél – pedig én is be akartam mutatni…

    lényeg, hogy én azért nem adtam volna max pontot, leginkább nyolc körül mozgott nálam, annak ellenére hogy tényleg baromi szórakoztató!! engem mondjuk roppantul zavart hogy leginkább csak bedobott ötletekkel (gegekkel) telik el a rész, és alig-alig van valami erősebb kohézió az egészben, illetve néha már megcsömörlöttem ettől az MTV-s stílusú mikro-vágások világától, egyébiránt pedig a vérfarkasokból is ki hozhattak volna több mindent, mert alig kaptak szerepet… karakterek tényleg elég betegre sikerültek xD

  3. A vérfarkasok remélem majd egy következő évadban kibontakoznak! Meg mindenféle új szörny is kilátásban van a vége alapján. 🙂 Engem egyáltalán nem zavart ez a kohézióhiány, mert sok sorozat pont amiatt fullad unalomba, mert próbálnak megfelelni egy adott vonalvezetésnek.

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .