The Washing Machine ((Vortice Mortale)) (1993)

Ruggero Deodato világhírhedtséget és úgy cakkumpakk elismerést abszolúte csak a két kannibál filmjével ért el, mondom ezt úgy, hogy a Cut and Run, a House on the Edge of the Park de még a Barbár fivérek is nagy kedvenceim. Utolsó mozifilmjének címszereplője egy mosógép, de sajnos nem egy gyilkos centrifuga trash mészárszékéről, hanem egy roppant gyenge giallo féleségről van szó!

 

Alexander fiatal felügyelő, aki a sok oroszhangzású névből ítélve valahol, mondjuk ad hoc, Ukrajnában szolgál! Három lánytestvér hívja ki őt, miszerint az egyikük egy feldarabolt hullát, személy szerint a legidősebb nővér stricijének földi maradványait találta a mosógépbe gyömöszölve. Holttestnek vagy akár gyilkosságra mutató jelnek nyoma sincs, ráadásul mikor kiderül, hogy a porhüvelyt látni vélő húg alkesz, ejtik az ügyet. Viszont a nővérek egyesével felkeresik Alexandert, újabb és újabb teóriákkal, egymásra mutogatással, ráadásul mindegyikük elbűvöli a felügyelőt, aki nagy nehezen engedd a csábításnak és a veszélyes kis bestiákat szépen megdugja. A végére persze kiderül a turpisság, de nem képes meglepődést kiváltani. Nem is hívnám igazán giallonak, inkább maradjunk az erotikus thrillernél.

 

Az egész filmet Pesten forgatták, szívemhez ezért sikerült közel kerülnie. A Széchenyi-fürdő, Lánchíd, Nyugati tér, Szépművészeti Múzeum, 2-es villamos, Szabadság-híd, Parlament és megannyi gyönyörű épület tűnik fel pár magyar statisztával kiegészülve, akik közül szöveges részt illetve epizódszerepet Borbély Lászlónak sikerült egyedül kicsikarnia. A három grácia szépnek módható, főleg a két kisebb rendelkezik fülledtségtől csatakos erotikus kisugárzással. A gore elemek nincsenek elkoptatva, mikor kapunk belőle működnek, de Deodato nem képes feszült légkört teremteni, ezért teljességgel érdektelen az egész. Budapest látványa, egy-két igéző tekintet, formás cicik ’oszt ennyi!

Értékelés: 4/10

Miskei

Be the first to comment on "The Washing Machine ((Vortice Mortale)) (1993)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .