Underworld: Evolution (2006) (Underworld: Evolúció)

Nekem nagyon tetszett az Underworld, így örültem, mikor megtudtam, hogy lesz folytatása. Most harmadszor láttam az Evolúciót, de meg kell mondjam, elsőre nem tetszett, azt hiszem, ez egy kifejezetten többszöri nézésre javasolt mű. Eddig még sosem jöttem rá, de az előző rész marhajó befejezése egyenes utat jelentett a következő epizód főgonoszához és persze felmerült a kérdés is, hogy mi vár az elátkozott szerelmespárra, a saját fajtája által árulónak bélyegzett vámpírnőre és a soha nem látott erőkkel rendelkező vámpír-vérfarkas-hibrid férfire. Nos, itt erre is választ kapunk, sőt, még azt is megtudhatjuk, hogyan keletkezett az éjszaka gyermekeinek két fajtája!

Miután Viktor és Lucien elpusztult a nagy harcban, a vámpírokat vezető gyalázatos Kraven arra készül, hogy meggyilkolja az utolsó öreget, Marcus-t (Tony Curran). Azonban későn érkeznek, az ősi vámpírt vérfarkasvér íze kelti fel álmából és az így nyert új erejével a gigászi denevér-mutánssá változni képes szörnyeteg meggyilkolja a többi vérszívót, majd elindul célja felé, amiről lassan kiderül, hogy egyenesen Selene-hez (Kate Beckinsale) vezet. Ugyanis az egykori elit lycan-gyilkos memóriájában rejlik egy ősi titok, a farkasok ősatyját, Williamet rejtő földalatti erődről. Az ezredéves vérfarkas azonban nem szabadulhat ki, így Selene-nek és Michaelnek meg kell állítania Marcus-t. De vajon lehet esélyük a legöregebb vámpírral szemben, aki ráadásul már maga is mutáns? Talán igen, mert felbukkan a múlt homályából a legelső halhatatlan, Alexander Corvinus is…

Az egyetlen baj ezzel a filmmel, hogy valójában mindössze annyi történik, hogy Marcus üldözi Selene-t és Michaelt, aztán van egy nagy végső csata, ahol egy csomót lövöldöznek, aztán hirtelen vége lesz. Éppen emiatt a kevés történés/sok visszaemlékezés miatt nagyon rövidnek tűnik az Evolution, de tény, hogy jó húsz perccel kevesebb is a játékideje, mint elődjének. Viszont a sztori legalább elég csavaros, mert a múltnak mindenféle érdekes eseményére derül fény, de ugyanakkor felvetődnek újabb kérdések. Például miért Viktor parancsolt Marcus-nak és nem fordítva? Ha Viktorra a serege miatt volt szükség, akkor kicsoda Amelia és őt miért kellett vámpírrá változtatni? Magyarként egyébként vicces nézni, főleg a fogadós jelenetet, ahol egy teljesen a mi nyelvünkön szóló rádióadás megy, aztán a  tvben már csúnya akcentussal, ragozások nélkül beszél a bemondónő, a rendőrök szintúgy. Egy-két magyar feliratot is el lehet csípni, viszont rejtély, hogy a zsarukon kívül a többiek milyen nyelven dumálnak. A középkori visszaemlékezésben a csatajelenet pofás lett, a mostani farkasok szebben néznek ki, Görög Zita is jól mutat páncélban, Tony Currannek meg remekül áll a vámpír-szerep, ő aztán tényleg issza is a vért, nem úgy, mint a többiek. Kate Beckinsale még talán szebb, mint az előzőben, de nem nagyon értettem, hogy azt a fűzőt minek viseli, merthogy fázni csak nem fázik, a golyók nem zavarják, viszont tutira kényelmetlen… Alexander Corvinus feltűnésével itt is megjelenik a „végtelen” élet magánya és fájdalma, Marcus és William kapcsolatának bemutatásában a természetfeletti vérkötelék, ami mindennél erősebb, utóbbi külsejében pedig a tökéletes vérfarkas; így kéne kinézniük minden filmben! Összességében az akció nagyon másmilyen; a történet fordulatos, de rövid; a farkasok szinte csak háttérszereplők; ám a gyönyörű hősnő, a kurvajó főgonosz és a nagyon király főfarkas együttesen mégis méltó folytatássá teszik az Evolúciót. Azért tény, hogy a sima Underworld jobb, de így harmadjára már egészen megkedveltem ezt is.

értékelés: 8/10

tvshaman

Be the first to comment on "Underworld: Evolution (2006) (Underworld: Evolúció)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .