Return to the Batcave: The Misadventures of Adam and Burt (2003) (Én vagyok a Batman)

Tim Burton a gótikus fantasy fenegyereke volt annyira perverz, hogy jó tíz éve elkészítette a világ hivatalosan is legrosszabb rendezőjének, Edward D. Wood Jr.-nak az életét és munkásságát bemutató filmjét, ami aztán a közönségsiker mellett két Oscart és egy Golden Globe díjat is kapott. Talán ez adhatta az ötletet, hogy miért is ne hozzanak tető alá valami hasonlóan hommage szintű dolgot az egykori Batman sorozat még élő sztárjaival…

Adam West és Burt Ward, az 1966 és 1968 futó Batman sorozat egykori sztárjai egy autómúzeum megnyitásra hivatalosak, ahol többek között a klasszikus Batmobil is a kiállított darabok egyikét képezi, mire egy áramszünetet követően valaki elhajt a járgánnyal.

A két fenegyerek aztán a helyszínen talált nyomokat követve egyik helyről a másikig utazgatva idézi fel a sorozattal kapcsolatos emlékeiket, első találkozásuktól kezdve, a sztársággal együtt járó élvhajhászaton át a széria egyre csökkenő nézettsége miatt beszüntetéséig. A fináléban természetesen a Batmobil elrablóinak kilétére is fény derül…

Zseniális ötletnek tartom, hogy valami pihent elme a fejébe vette, hogy miért is ne készítene egy vígjátékszerű dolgot a világ egyik talán legnagyobb trash-kultuszának örvendő sorozatáról. Egészen pontosan egy ún. making of mozit, melyben a kulisszák mögé pillantva leshetjük meg kedvenc sztreccs-nacis, különféle szuper Bat-kiegészítőkkel (cápaölő batspay forevör!!) felturbózott hőseinket, hogy harcolnak az agyafúrt bűnözők ellen. Bár a poénok nem igazán ütnek, maximum halvány mosolygásra alkalmasak, mégis szívmelengető látni azokat az old-skool jeleneteket – vízszintesen felvett mászós jelenet, Batbarlang-feeling stb., amelyeket a mai napig hatalmas rajongás övez! Már csak emiatt is érdemes megtekinteni a fanatikus bat-istáknak!!

Értékelés: 6/10

eyescream

 

1 Comment on "Return to the Batcave: The Misadventures of Adam and Burt (2003) (Én vagyok a Batman)"

  1. ja, és a Family Guy-ban Quahog polgármestere, Adam West sem egy véletlen karakter 🙂

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .