The Bleeding (2009)

Kőkemény főhős, csini csajok, fasza kocsik, alkoholista pap kovbojkalapban, vámpírok, közelgő világvége, lövöldözés, robbantgatás, aztán ugyanezek tetszőlegesen variálva féltucat ismert névvel, szigorúan videóra. Csak a szokásos.

Shawn Black (Michael Matthias) felébred egy kórházban és elindul bosszút állni a családja gyilkosain, közben kiderül, hogy vámpírokkal van dolga és az Afganisztánban eltűnt testvére sem tűnt el annyira, amennyire ő gondolta, ráadásul egy 120 évente újjászülető vámpír-főgenya (Vinnie Jones) kíván hamarosan világuralomra törni, szóval amit meg kell tenni, azt meg kell tenni, mese nincs. Dióhéjban ennyi a sztori, ennél többet fölösleges is említeni róla, ugyanis aki csak egyetlen hasonló filmet is látott már, az seperc alatt összerakja a sztorit néhány jelenet után. Viszont a főcím rohadt jól néz ki.

Igazából semmi extra; egy újabb vámpíros-lövöldözős akciófilm, ahol a vámpírok csak ürügyek arra, hogy ne egy szimpla eksönmúviról legyen szó. Őszintén szólva a díszes-neves szereplőgárda miatt szántam rá csak magam, hogy megnézzem, bár jobban belegondolva pont az lehetett volna az intő jel: a dobtáras thompsonnal rohangáló Roy atya reverendáját nem más, mint Michael Madsen ötlötte magára, de kisebb szerepekben feltűnnek még Armand Assante, a rapper DMX és nem utolsó sorban a dögös tetkóguru, Kat Von D is.

Igazából nem is annyira rossz ez a film, csak kár, hogy a sztorija cirka mintha egy húszoldalas képregényre íródott volna, a szereplők jönnek-mennek, egyedül talán Madsen alakítására lehet azt mondani, hogy rendben van, a többiek meg csak úgy ott vannak, bár valószínűleg inkább a forgatókönyv hiányosságaiból adódóan ennyire felszínesek a karakterábrázolások. Mindenesetre akció az van dögivel, szóval aki bírja az ilyet, annak inkább tetszeni fog. Azért egyszer simán nézhető.

4,5/10

phobic23

Be the first to comment on "The Bleeding (2009)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .