Night of the Demons (2010) (Démonok éjszakája)

Ha manapság már mindenből elkészül az újrázás, vajon miért pont egy olyan viszonylag ismert és sikeres sorozat maradt volna ki a nagy leporolásból, mint a Démonok éjszakája? Adta magát minden, a mai ízlésnek megfelelően végletekig eltúlozható brutalitástól a Halloween party nyújtotta random szoftpornó lehetőségekig, gyakorlatilag az alapanyag olyan szinten kínálta fel magát, mint a miniszoknyás-tangás-mélydekoltázsos pincérnő, aki az étteremben kissé szokatlanul sokat hajolgat elejtett dolgok után. Azonban a végeredményben végül nem (csak) ilyen dögös csajok kínálgatták magukat, hanem Edward Furlong is, több kiló felesleggel, és drogfüggősége igen élénk nyomaival…

1925-ben a Broussard-kúriában okkult szeánszot rendeznek a háziak, de a szertartás katasztrófába fullad, a démonok elől menekülő háziasszony pedig végül felakasztja magát, hogy ne kaparinthassák meg a testét. Napjainkban egy goth csajszi, Angela, a házat választja egy elsöprő erejű Halloween-buli színhelyéül, hogy javíthasson egy kicsit az anyagi helyzetén, de a banzájt végül szétrobbantják a rendőrök, és csak ő, egy Maddie nevű tipikus horrortúlélő csaj, két barátnője fejenként egy-egy kanos pasival, illetve Maddie ex-barátja, a drogdíler Colin (Furlong) maradnak a házban. Amikor Colin megpróbálja visszaszerezni a zsaruk elől szellőzőbe ledobott drogjait, felfedeznek egy rejtett helységet a pincében, kiterített, deformált csontvázakkal. Angela megpróbálja kiszedni az egyik koponya aranyfogát, de a csonti megharapja, és ettől megfertőződik a démoni entitással. A recept innen kezdve ugyanaz, mint az eredetiben – menekülés, sikongatás és ocsmány démonpofák.

Ha kategorizálnom kellene ezt a filmet, akkor azt mondanám, oda tartozik, ahová a Freddie vs Jason és a Midnight Movie is, tehát a gagyi, modern, röhejes, de mégis szerethető horrorok közé. A démonok nagyon jól sikerültek, eszméletlen gusztustalanok lettek, ráadásul mindegyiküknek van valamilyen egyedi stílusjegye is (az egyik csaj például csápokat tud kinöveszteni a melleiből), amitől sokkal színesebbek, mint az eredeti film szörnyei. Az sem hátrány, hogy jóval korábban indul be a móka, mint az eredetiben, ahogy az sem, hogy a démonok sokkal kreatívabban játszadoznak az áldozataikkal. Nagyon tetszett például az, amikor úgy tűnt, hogy a szereplők biztonságban vannak, aztán váratlanul leszakadt alattuk a padló vagy a démoni kezek átütötték a falakat. De tévedés ne essék, mindennek ellenére maga a forgatókönyv gagyi, klisés, a színészek borzalmasan alakítanak, a hangulat távol áll egy horrortól, és a Démonok éjszakája a mai horrorfilmek szinte összes többi negatív stílusjegyét is magán hordozza. Ettől függetlenül azonban tényleg nem egy rossz film lett, köröket ver a borzasztó harmadik részre, baráti horrorvetítésekre külön tudom ajánlani.

értékelés: 8/10

Zoo_Lee

Be the first to comment on "Night of the Demons (2010) (Démonok éjszakája)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .