Piranhaconda (2011)

Valaki mondja már meg nekem, hogy mégis hogyan lehet eladni egy N+1-dik, alja állatos horrort a kivénhedt és semmirekellő Michael Madsennel?! Talán ugyanolyan módon, mint az egykoron veszélyesen verekedő, mára inkább szörnyen elhízott mimika-guru Steven Seagallal vagy éppen az életmentő mellszőr-király David Hasselhoffal, gondolom én. A SyFy legújabb gyöngyszemében minden kreativitásukat latba dobva egy piranha-fejű mutáns óriáskígyó marcangolja szét az embereket, és hogy valami látnivaló is legyen a szép, de buta lányokon kívül, Hawaii-szigetén esik meg mindez…

Magát profi természettudósnak álcázó Michael Madsen éppen Hawaii szigetén forgat, mikor instant tojáslopást követően egy vízből kinyúló óriási monszter megzabálja társait. Mindeközben a sziget túlsó oldalán egy másik stáb is próbálkozik: ők egy horrort szeretnének forgatni, de annyi az elcseszett arc köztük, hogy ez igencsak megnehezíti a munkájukat. Miután őket is betámadja a félig piranha, félig óriáskígyó mega-mutáns, a túlélők kocsiba pattannak, és meg sem állnak a következő puszta közepéig, ahol is a változatosság kedvéért helyi banditák támadnak rájuk, elég szakszerűen, muhaha!

Néhány meglógnak, a többieket egy gyárépületbe viszik, majd a meglógottak visszatérnek, de csak azért, hogy felrobbantsák a helyet. Közben persze a mutáns kígyó is rendesen szedi áldozatait, ráadásul találkozik társával, akivel kicsit összekapnak. Folyton csak menekülő hőseink ezután motorcsónakban pattannak, mert olyan még eddig nem volt, Michael Madsent pedig végre felzabálja a dög. Utolsó képkockák alatt megcsodálhatjuk, ahogy nő-férfi párosunk rendkívül leleményességgel bombát csempészik a Madsen által elrabolt tojás mellé, mire lerobban kígyónk fél feje. De nem úgy volt, hogy kettő van?!

Part Snake! Part Fish! All Killer! – hirdeti magáról ez a Jim Wynorski (Vampirella, Komodo vs. Kobra, Támadás a harci robotok szigete ellen, DinoCroc vs Supergator) zs-ügyi szakember által rendezett film, így aztán talán  nem lepődünk meg, hogy amit valójában kapunk, az több mint komikus. Adva van egy tű éles fogakkal rendelkező, sunyi, piranha-ábrázattal megáldott óriáskígyó, aki villás nyelvének két kiöltése között mindig horkant egy olyan döbbeneteset, ami még egy nagyobbfajta Tyrex-nek is a becsületére válna, szóval scary! SyFy-ék egész biztosan művészinek tartják a vízesés előtti tóból kiemelkedő mutáns monsztereket, ugyanis ez vagy a negyedik film, amiben ugyanazt a jelenetet látom viszont. Az, meg hogy miért mutatnak az összes áldozat rapid bekajálása helyett fröccsenő vérkupacot, nyilván csak a trehányság magyarázza; azon meg konkrétan sírtam, amikor három katonát, bocsánat vérkupacot burkol be egyszerre. Oké, persze, aki ilyen borzasztóan színvonaltalan, hulladék filmekre vetemedik, annak ugye ne legyen semmiféle elvárása, ez alapszabály, de azért én mégis naivan elcsodálkozom minden egyes alkalommal, hogy komolyan hogy lehet ilyen galádságokat tető alá hozni.

Értékelés: 4/10

eyescream

1 Comment on "Piranhaconda (2011)"

  1. Cikklista frissítve!

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .