Dead Men Walking (2005) (A zombik börtöne)

Börtön, titkos biológiai vírus, karantén, és persze az egész hacacárét kiváltó kollektív bezombulás – ezzel a néhány szóval frankón körbe is írtam, mire lehet számítani ebben a mulattatóan szar Asylum produkcióban.

Új rabok kerülnek a film helyszínéül szolgáló fegyintézetbe, köztük egy négyszeres gyilkos, aki állítása szerint az utolsókat rúgja, miután megfertőződött valami csúnya biológiai vírussal. Persze senki nem hisz neki, egészen addig, amíg a közelében lévő őröket és elítélteket is egyaránt le nem okádja valami véres, tejbegríz állagú izével.

Ezután elkülönítik, de mivel harapós kedvében van, muszáj hát kinyírni. Még szerencse, hogy ezzel egy időben egy szőke vírusügyi csajszi szintén látogatást tesz az intézménybe, így kezdik felgöngyölíteni a harapásokkal és vérokádásokkal egybefüggő halálozásokat. A börtön karantén alá kerül, ettől kezdve pedig egymást okádják le a rabok és az elítéltek, mígnem mindenki megfertőződik, aztán pedig metálzenére elkezdődik egymás kajálgatása, valamint az életben lévők kényszerű menekülése…

Asylum produkció lévén semmi pozitívumot nem vártam a filmtől, így aztán egy-két dolog egészen meglepett. Például az a néhány korrektnek tűnő gore-jelenet, vagy azon politikai korrektség felrúgása, miszerint a zombik nem kajálhatják meg a gyerekeket. Ettől eltekintve viszont hozta a jól ismert gány-szintet, vagyis béna színészek, agyatlan párbeszédek, illetve a minimál költségvetéssel együtt járó egyéb mulatságos tényezők; ezen belül is legjobban a fegyverek elcseszett torkolattüze tetszett…

 Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Dead Men Walking (2005) (A zombik börtöne)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .