Mosquito (1995) (Moszkitók)

Talán az ötvenes években menő, óriásira mutálódott rovarokkal, bogarakkal való kollektív ijesztgetést próbálták visszahozni ebben a „nagyszerűen” sikerült B-filmben, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy aki lelkesedik az efféle se szeri, se száma rettenetekért, az egészen biztos, hogy ebben sem fog csalódni.

Egy tóba zuhant földönkívüli űrhajó halott utasát meglékeli egy arra tévedő szúnyog, amitől ipari méretűre mutálódik, és társaival felváltva kezdik öldösni a jónépet. Akcióiknak áldozatul esnek többek között retardált bankrablók, horgászok, de a kedvenc jelenetem mégis az erdő közepén kefélő pár női tagjának seggbe lékelése! Főszereplőink, Megan és Ray is elütnek egy ilyen lényt, s bár a szélvédő egyben marad, azért a kocsi mégis bedöglik valamiért. Később, pár parkőrrel kénytelenek menekülőre venni a figurát, ugyanis ezek a szárnyas fenevadak kollektíve kicsináltak már minden táborozót, csak ők maradtak életben.

Útjuk során összetalálkoznak a film elején látott szedett-vedett rablóbagázs két megmaradt tagjával, akiket jól megkötöznek, mindamellett pedig egy lakóbusszal száguldozva próbálják felvenni a harcot a dühös szúnyog-sereggel. Némi közjáték után egy erdő széli kis házban húzzák meg magukat, ami – mint később kiderül – nem is ígérkezik olyan klassz búvóhelynek, ugyanis telepetézték a rohadékok. Szokásos robbanás, önfeláldozás, és happy end.

Irdatlan méretű szúnyogok teljesen röhejes módon legyilkolják az arra tévedő békés embereket – mégis mi más várnák egy Mosquito című másfél órás trash-mozitól?! (Epikus zárásban leledző erkölcsi mondanivalót vagy talán egzisztencialista módon bekövetkező személyiségfejlődést a társadalom szemszögére kivetítve?!) Maradjunk abban, hogy a kőkemény makettek és az igénytelen gumibábok mellett a „grandiózusan” odavetített dolgok teszik feledhetetlenné ezt a marhaságot.

 Értékelés: 5/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Mosquito (1995) (Moszkitók)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..