Juan of the Dead ((Juan de los muertos)) (2012) (Juan, a zombivadász)

Kubát elözönlik a zombik. Csak egy legény van a gáton, mégpedig a nekem-aztán-nyolc-mentalitással bőven megáldott Juan, aki aztán válogatott díszes társaságával szembeszáll velük, természetesen pénzért. Szerencsére azonban nem egy újabb unalmas, az összes élőhalott-klisét felsorakoztató, sablonos paródiával van dolgunk, hanem egy roppant eredeti és a végletekig szórakoztató spanyol horror-komédiával, aminek bőven ott a helye az év végi listába!

Az egész úgy kezdődik, hogy Juan és haverja éppen horgásznak, mikor kifognak egy hullát. Mocorogni kezd, erre megölik, de hiába marad kettejük között a dolog, újabb zombik tűnnek fel, akik – mint köztudott – még több zombit kreálnak. Címszereplőnk összeszedi hát a díszes kompániáját – a sörhasbajnok Lázárót, az atomlaza Californiát, a travi China-t, valamint a vér látványát egyáltalán nem bíró bengáli nagy állatot, akinek nevére per pillanat nem emlékszem -, hogy beindítsák a Juan of the Dead névre keresztelt zombi irtó üzletet, melyben természetesen pénzért vállalják a lények likvidálását.

Beindul az akció s vele együtt a hülye poénok kavalkádja, a lények mégis túlerőben vannak, így arra az elhatározásra jutnak, hogy bizony mégiscsak le kéne lépniük hőn szeretett Kubájukból. Közben feltűnik a színen Juan rég nem látott lánya, illetve egy amerikai bevándorló, aki előbb megmenti őket, majd hirtelen bekövetkező halála okán nem tudja elmondani zseniális ötletét, így kénytelenek saját, bár annál infantilisebb tervet kovácsolni…

Mást nem mondhatok, minthogy zseniális! Jóval több, mint egy szimpla élőhalottas paródia, hiszen tele van roppant eredeti, ugyanakkor őrülten beteg poénokkal – konkrétan néha már-már fetrengtem egyes részeken -, kezdve a Kubában uralkodó balos helyzetből származó humorforrásokkal, másrészt pedig elcseszett karaktereink is egyre-másra hozzák a sok agyatlan baromságot. (Csak egy példa: az egész cselekmény alatt azt hiszik hőseink, hogy nem zombikkal, hanem furán viselkedő bevándorlókkal van dolguk, haha!) Unalom kizárt, hiszen elejétől a végéig tartja a lendületet, ugyanakkor a velejéig szórakoztató, na meg a zombikkal sincs igazán gond, a CGI szintúgy korrektre sikerült – kvázi ilyennek kéne lennie egy igazán ütős élőhalottas komédiának!

Értékelés: 10/10

eyescream

1 Comment on "Juan of the Dead ((Juan de los muertos)) (2012) (Juan, a zombivadász)"

  1. Cikklista frissítve!

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .