Zombie Lake (1981) (Zombik tava)

Zombies Lake (1985) (Zombik tava)A honi tékákban is meg lehet találni ezt a zombi szuperprodukciót, azt azonban nem tudom, hogy minek. A film egyetlen szórakoztató része az első öt perc, mikor is egy fiatal lányt láthatunk, ahogy elkezd nudizni, majd belecsobban a közeli tó hűsítő vízébe. A víz alatti felvételek szemetgyönyörködtetőek, már csak azért is, mert a lány úszás közben minden (!) báját megmutatja premierplánban. Csak az a baj, hogy a film nem erről szól, és az a kb. 80 perc ami ezután következik egyszerűen minősíthetetlen.

A világháborúban meghalt katonák felizgulva a hölgy bemutatójától kikászálódnak a vízből és megindulnak hódító útjukra. Azt, hogy idáig miért nem jöttek ki a vízből, csak az író tudhatja. Azt pedig, hogy miért vannak ők is és a ruháik is ilyen jó állapotban, már a rendező. Egyedül egy kis zöldes festék van rajtuk rothadás gyanánt, de szerintem ettől inkább egy szobafestő-mázoló teamnek néznek ki és nem zombiknak.

Ha már a zombi megnevezésnél tartunk, nem szeretem az olyan filmeket, ahol az élőhalottak az emberek vérét csapolják. Ezt én inkább a vámpírokra hagynám. Ebben a filmben azonban vígan dorbézolgatnak az élők véréből ezek az elit zombik.
Időnként még visszatekinthetünk a háború borzalmaira is, amiből rájöhetünk, hogy ez a film akkor is szar lett volna, ha nem horrort, hanem háborús filmet készítenek az alkotók. Azt még megjegyezném, hogy a vágások néhol iszonyatosan bénák (egy háborús rész robbanásos jelenete például rémísztő).

zombieslake1

Hát ennyit a filmről. Ha nem muszáj, nem ajánlanám senkinek, azonban sokkal jobban jártak volna a (ki)készítők is, ha a nyitójelenetben szereplő kiscsajt hagyták volna illegetni az egész film alatt, illetve beraktak volna mellé még egy-két meztelen lányt (ha más nincs, fiút). A stílus megváltozott volna ugyan, de kétségtelenül jobban járnánk vele.

értékelés: 1/10

Böjtös Gábor

1 Comment on "Zombie Lake (1981) (Zombik tava)"

  1. Szerintem elég jó film volt.Főleg mikor jöttek ki a vízből a zombik akkor volt igazán izgalmas.Lehetne második része is.

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .