Unrest (2006) (A halál után)

Egészségüggyel foglalkozó emberként mindig szívesen ülök le egy orvosos horrorhoz, mondhatjuk azt is, hogy gyűjtöm őket. Az első, 2006-os After Dark Horrorfest műsorára tűzött Unrest azzal próbál elcsábítani, hogy készítése során valódi holttestekkel dolgozott a stáb. Egy hullaházas protekció nem elég ahhoz, hogy jó legyen film, de nem rossz reklám. Nézzük, hogy sikerült kihasználniuk ezt az előnyt!

Egy elsős medikus brigád első anatómia órájával kezdünk, főhősünk természetesen az évfolyam egyetlen bögyös szöszije. Nehezen tudok eltekinteni attól, hogy egy laikus 18-20 évesekből álló csoportot magukra hagynak, hadd trancsírozzák kedvük szerint, minden útmutatás nélkül a rendelkezésre álló testeket. Arról nem is beszélve, hogy a prosecturával egy épületben található a szöszi szobája, így akár éjjel is lemehet boncolni. Hab a tortán, hogy az ajtó kódja 666… Őszintén szólva eddig egy nagy bukta volt a film számomra, és a bonyodalom még csak most következett.A csaj már az első 5 percben kiakad, hogy valami furcsa érzése van a testtel kapcsolatban. Még jó, hogy ilyen profin kezeli a szituációt, amire már a felvételikor tudta, hogy sor fog kerülni… Elkezd nyomozni a nő múltja után, közben rejtélyes halálesetek kavarják fel az állóvizet. A dolog egy epikus szellemvadászatban tetőzik, a formalin csak úgy fröcsög a képernyőn. Azt persze nem árulom el, hogy mi lett a vége, de hogy mindennek ellenére érdemes-e megnézni, azt igen.A látványvilág nagyon rendben van, azoknak akik szeretnek a steril fehér falak közt parázni, szerintem telitalálat lehet ez a film. Maga a történet is csak közepesen bugyuta, ha nem forr fel az agyvized a korábban említett dolgoktól, akár jó unaloműző is lehet egy sötét estén. Én már háromszor láttam az elmúlt évek alatt, többet nem kérek belőle, de a látszat ellenére nem szándékom végleg eltántorítani tőle senkit.

értékelés: 6/10

DeerWoman

Be the first to comment on "Unrest (2006) (A halál után)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .