Man-Thing (2006) (Valami van odalent)

ManThing_thumbA Man-Thing névre hallgató viszonylag nagy termetű, lassú mozgású, empatikus humanoid lény a floridai Everglades mocsárvilágban él – legalább a Marvel képregények szerint, ahol először feltűnt. S mivel haverja, a Swamp Monster már többször is a filmvászonra került emberek riogatásának célzatával, bizony ő sem kerülhette el sorsát az olcsó pénzcsinálás oltárán.

Egy mocsár melletti kisvárosban – hívjuk egyszerűen csak Bywater-nak – nyomtalanul tűnnek el emberek, többek között egy keféléshez készülő pár hím tagja (nem a hímtagja, hé!), s fél pucér kedvese látta, mintha valami fa húzta volna be…

ManThing_2

Ilyen körülmények között érkezik ide az új seriff, Kyle, aki hamarosan munkához is lát. A helyi olajfinomítónál – micsoda részletes kidolgozás, csak figyeljétek meg – sztrájkoló népeket kell első körben megreguláznia. Így esik, hogy egy aktivista (és nem kevésbé szexi) tanító nénit visz be az őrsre kifaggatni. Ő annak rendje és módja szerint elmesél pár fura halálesetet, bemutatja kedvenc indiánjának, meg tippet ad, hogy nem érdemes ujjat húzni a helyi kingpin-nel stb. Aztán újabb gyilkosság történik, ezúttal az olajfinomító unszimpatikus kisfőnökét ággal a pofájában találják meg. Beindul hát a nyomozás keresztül-kasul a mocsáron; Kyle, a csaj, no meg az indián kedvencük, ez utóbbi meg van győződve, hogy a mocsár szellemét kelt életre, bosszúból az olajfinomító miatt…

ManThing_1

Maga az alaptörténet nagy vonalakban Steve Gerber tollából származik, aki már a képregény egyes híresebb részeiben is közreműködött. Szörnyünk, vagyis az Ember(szerű) Dolog sokkalta jobban néz ki rajzolt formában, bár azért itt is el lehet fogadni, ha az ember olcsó szórakozás reményében ül le megnézni. Márpedig egyebet nem igazán kaphat, lévén hogy filmünk elég tré, tele a középszerűség összes kiváltságával. Úgyhogy ha csak nem vagyunk rákényszerítve, nem muszáj megnézni.

 Értékelés: 6/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Man-Thing (2006) (Valami van odalent)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .