Tooth and Nail (2007) (Fog és Köröm)

tooth_thumbA maják megjósolták, hogy 2012. december 21.-én kezdődik egy új időszak, ami akár pozitív is lehet, és az elmúlt évezredekhez képest, egy merőben új világot hoz. A Tooth and Nail alkotói, ebben a After Dark Horrorfesten bemutatott darabban egy világégés utánra helyezik a cselekményt, egy olyan világba, ahol az emberiség kétharmadát nem egy meteor, egy vírus, a globális felmelegedés vagy a túlnépesedés, még csak nem is egy újabb világháború irtotta ki, hanem…

… egyszerűen kifogyott az üzemanyag. Elfogyott az olaj, a földet szépen lassan és véglegesen lecsapoltuk. Ez pedig anarchiához, kétségbeeséshez, élelemhiányhoz és a teljes pusztuláshoz vezetett. Ebben az időszakban, csak a legerősebbek vagy éppen a legleleményesebbek maradhattak életben. Nappal élelemkeresés, este egy szebb napokat látott kórházban való szunnyadás teszi ki hőseink mindennapjait.

tooth01

Vezetőjüknek a terve készülget, a terv mivel újból, az elejétől fellehetne építeni a bolygót, viszont mikor egyik reggeli kóborlás kapcsán rálelnek egy sérült lányra, az álmok veszendőbe mennek. Ugyanis a csaj messzi földről menekült, Amerika mély déléből, üldözője pedig egy 10-15 főből álló kannibál horda. Emberhúsevő barátaink pedig mindig éjszaka támadnak, és egyszerre mindig csak egy embert gyaknak le, hiszen hűtő híján, valahogy tartósítani kell az élelmet. A túlélésért mely ebben a világban nem jelent hosszú életet, foggal és körömmel kell megharcolni.

T

A költségvetés nem mondható túl magasnak, annak jó részét is gyanítom Vinnie Jones és Michael Madsen tette zsebre. Történet és megvalósítás szempontjából abszolút felsejlik az összes posztapokaliptikus darab, a vége mészárlás pedig hajaz a The Descent-re. Néha lassú a tempó, amit én általában szeretek is, de sajnos Mark Young nem tudta feszültséggel kitölteni, így feleslegessé vált. Madsen, amióta Tarantino megmutatta neki, hogy milyen jól áll a fizimiskájának és orgánumának a mosolygósan kínzó gyilkolás, azóta előszeretettel húzza ezt elő szinte minden filmjében, rajongóinak most sem marad adósa.

totth03

A gyilkosságok elég véresek és igen, jól néznek ki. Újat semmiképp sem tud felmutatni, egy nagyobb kvalitású darabban írtóra kíváncsi lennék az előzményekre, vagy akár itt is imponáló lehetett volna egy flashbackben való bemutatása. Így sajnos csak egyszeri szórakozás marad!

 

Értékelés: 5/10

 

Miskei

Be the first to comment on "Tooth and Nail (2007) (Fog és Köröm)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .