Redneck Zombies (1987)

A Troma Entertainment rengeteg elmebeteg és/vagy fárasztó hülyeséget elkövetett már 1974-ben történt alakulása óta, ám sajnos ezek közül csupán néhány elterjedtebb darabot tudtam begyűjteni eddigi trash-pályafutásom során (Toxic Avenger, Cannibal! The Musical, Surf Nazis Must Die, Poultrygeist, Class Of Nuke ’em High stb.) Ezen okból kifolyólag nálam mindig nagybetűs ünnep egy-egy újabb, ínycsiklandozó alkotás beszerzése. Jelen írásom alanya a Tanyasi zombik névre hallgató mezőgazdaságilag inkorrekt, ámde orbitális baromság.

Afro-amerikai katona terepjárójával vígan rója az utat, mikor észrevétlenül elhagy egy ventilátorjeles hordót, de oda se neki! A következő képkockákban ezt egy dagadt helyi rednek találja meg, ami azért elég kreatív, valljuk be! 🙂 De ő sem birtokolhatja hosszabb ideig, ugyanis aktív fenyegetettség hatására tovább kell passzolnia a szajrét egy fő-redneknek, és három ütődött, ultra-retek fiának. A nettó agykapacitását bővíteni nem igen tudó fater és durván elcseszett sarjadékai miután megkóstolták az itókát, azt veszik a fejükbe, hogy milyen buli ez az egész zöld lötyi, és neki is állnak palackozni hamarjában. Míg a többiek ott bolondoznak a hordó körül – biztos jó játék a tanyán, ha épp nem szól a Pajta Rádió -, addig egyikük folyamatosan szállítja ki az üvegcséket a helyieknek… Eközben – ahogy a rendes filmeknél lenni szokott – egy csapat kreténarcú kiránduló téved arra, mit sem sejtve. Pár pillanat múlva az egyik elbarangolt csajt cafatokra tépi egy, időközben zombivá változott malterarcú rednek, egy másikat meg lazán kettészab. Fél óra nem telik bele, az egész környék, kivétel nélkül elzombul a zöld lötyitől, és megkezdődik a hajsza, ahol a kirándulók bőszen gyalogolnak az életükért…

Letagadhatatlanul Troma – ilyen címmel más normális kategóriába el sem tudom képzelni, és valljuk be az is milyen ötletes, hogy a standard kisvárosi zombulást ezúttal bekötőutak meg a szénboglyák világába tették át! Elmeroggyant sztori, kretén szereplők, híg baromság az egész, mindez nyakon öntve egy rahedli teljesen felesleges, csupán időhúzást szolgáló párbeszéddel. Szereplők közül külön felhívnám a figyelmet a dagadt bajszos arcra, aki az egész film alatt folyamatosan csak iszik, véletlenül sem szólalna meg; bár az ijedős, hebrencs néger is viszi a pálmát: minden egyes jelenetnél máshogy áll a haja… Kivételes esti szórakozás kizárólag csak Troma kedvelő nézőinknek!!

Egyébként pedig epekedve várom már azt az időt, amikor a Troma a fanatikus rajongók hatására úgy dönt, hogy mást ne mondjak Lloyd Kaufman alakú díszdobozban kihozza az összes eddigi művét – na az lenne csak meghitt pillanat, wehehe!

Értékelés: 7/10

eyescream

1 Comment on "Redneck Zombies (1987)"

  1. Áááh, igazi jó Troma klasszikusok!

    amúgy úgy tudom, sorozatonként már létezik különkiadás, legalábbis valahol már láttam Toxic Avenger díszdobozt…

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .