Axeman at Cutter’s Creek – Interjú Elissa Dowlinggal

A Dreadcentral ezúttal eme film forgatására volt hivatalos, melynek beszámolóját olvashatjátok. Az író-rendező Joston Theney alkotásában a főbb szerepekben Elissa Dowling, Tiffany Shepis (Nightmare Man), Brinke Stevens (Skeleton Key), Ray Trickitt (Lord of the Rings: The Two Towers) és Arielle Brachfeld (The Haunting of Whaley House) lesz látható. A gyilkost pedig az egykori NBA-sztár, Scott Pollard alakítja majd. A történet alapvetően egyszerű, hiszen a kilenc fiatalt egy helyi legendás monstrum akarja feldarabolni a baltájával.

Az interjú a viskóban készült, ahol a forgatás egy része is zajlott az út végén. Az idő elég szörnyű volt, mindent elmosott az eső. Theney, a rendező köszöntötte az újságírókat, majd jelezte, hogy lassan haladjanak, mert mindenhol mocsárrá kezd válni az út és kiforognak a kerekek, ha leállnak. Dowling, Brachfeld és Bernadette már bent várták őket koktélokkal és Dowling készségesen válaszolt minden kérdésre, ami a szerepével volt kapcsolatos.

Egy cigi után pedig elkezdett mesélni.

Hat évvel ezelőtt myspace-en lettünk ismerősök Jostonnal, majd nem olyan régen, derült égből jött levél facebookon, hogy volna-e kedvem szerepelni az új filmjében. Kihagyhatatlannak éreztem, ő pedig nagyon rövid idő alatt összehozta a dolgokat.  Sosem kellett eddig olyan valakit alakítanom, aki atlétaként mozog, eddig szinte mindig én voltam a goth csajszi, aki pikkel a pompom lányokra.

Hogyan kellett erre felkészülni?

Sokat sétáltam (nevet). Mindig figyeltem, hogy a fenekem mennyire feszes, aztán egyik nap úgy éreztem, elég feszes. Tudom, hogyan edzenek az atléták. Minden napjuk percről perce be van osztva, nem tehetnek meg akármit. A mozgáskoordinációjuk is másabb az átlagembernél. Ebben van egy kis tapasztalatom, mert régen balettoztam. igaz nem pont ugyanaz, de hasonló. Sokszor vérző lábakkal kellett abbahagynom az edzéseket, még jó, hogy ma már nincs szükségem efféle mutatványokra. A karakterem is inkább kiöregedő félben lévő atléta, aki azért még próbálkozik. Másrészt különös kapcsolata van Cassidyvel (Chantelle Albers alakítása), akit túl akar szárnyalni. Afféle mini olimpia folyik köztük. érdekes volt ez, ugyanis én mindig mindenkinek segítek, nem érdekel az az ilyesmi belharc, itt mégis ezt kellett játszanom.

Sok efféle emberrel találkoztam már életemben – folytatta a színésznő – ők mindig csak az orrukig látnak, hogy legyőzzék az aktuális ellenfelüket. Tudom, hogy hogyan szoktak viselkedni. Jobb ha az emberek segítenek egymáson, de azt hiszem, munka közben Chantelle és én jól megvalósítottuk ezt, ráadásul annyira aranyos csajszi, a szkript óta nagyon jóban vagyunk. Tulajdonképpen valami egészen mást akartam csinálni, mint eddig. A többi színész is rendkívül kedves volt, például ahányszor alkalmam nyílik Shepis-szel szerepelni, azt azonnal vállalom. Imádom őt is, ahogy Brinkét is. Vele legutóbb a Disciples-ben dolgoztam együtt, de már alig vártam ezt az újabb közös mulatságot. Tényleg jól érzem magam velük. A forgatókönyv volt a másik, ami vonzott, mert változatos és vannak benne komikus elemek is, remélem a nézők is értékelni fogják majd.

Pontosan mennyire lesz poénos?

Nem az fog dominálni, de sok vicces részletet csempésztek bele az alkotók. Kicsir a nyolcvanas évek slasher áradatára igyekszik utalgatni, ami nekem a gyenge pontom. Imádom a slashereket. Vétek lett volna kihagyni a lehetőséget, hogy ebben szerepeljek. Suzi Helen és az FX csapat remek munkát végez és egy csomó vér fog folyni a filmben. Ettől lesz vérbeli gore, s nagyon várom, hogy bemutathassuk a rajongóknak is.

Egyfajta exkluzív elővetítésre március 22-én kerül majd sor Cincinnatiban.

[dreadcentral]

Be the first to comment on "Axeman at Cutter’s Creek – Interjú Elissa Dowlinggal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..