Interjú és programajánló: Zombie Walk 2013.

zombiewalk_2Örömmel adjuk hírül, hogy idén is megrendezésre kerül a Zombie Walk flashmob, Budapest utcáit és tereit ismét ellepik az élőhalottak. A tovább után interjúnkat olvashatjátok a főszervező hölggyel, sok érdekes információt osztott meg velünk a felvonulásról. Te hol leszel március 30-án?

Először is mesélnél kicsit magadról?

– Kedves Cinegore! Rinkatomo néven ismerhettek, 20 éves vagyok.  Évek óta érdekelnek a különböző extrém stílusok, én sem vagyok egy hétköznapi jelenség.  Jelenleg tetoválóként dolgozom a saját szalonomban, emellett pedig a Devil’s Project elnökeként irányítom a társaimmal együtt a dolgokat.

Te hogy csöppentél bele ebbe a dologba?

– Az első Zombie Walk-ban én még nem voltam benne, egy másik csapat szervezte meg 2011-ben. Az egyik akkori szervező az ismerősöm volt, Ő kérdezte meg, hogy nincs e kedvem segíteni? A 2012-es Zombie Walk szervezésében már én is elég rendesen kivettem a részem, de sajnos nem sokkal a felvonulás után, belső viszályok miatt az a szervező csapat felbomlott. Barátnőmmel együtt mi komolyan szerettünk volna foglalkozni az extrém kultúra fellendülésével, így kiválva a volt szervezők közül, megalapítottuk a Devil’s Project nevű egyesületet és már sokkal komolyabban, hivatalos egyesületként alakíthatjuk a dolgokat.

Mi a célotok a felvonulással?

– A Zombie Walk-ról tudni kell, hogy most már szinte világszerte megrendezik. A mi célunk itthon is rendszeresíteni, sok-sok embert belevonva egy hatalmas mókába. Szeretnénk, ha ezt nem egy „halloween-i bohóckodásnak” gondolnák, nem szeretnék senkit megenni, csak azt szeretnénk, ha minél több ember, stílustól, kortól, hozzáállástól függetlenül jól érezné magát egy kicsit és kikapcsolódhatna a szürke hétköznapok után.

zombiewalk_thumb

 Ha valaki véletlenül keveredik a helyszínre, tudtok segíteni, hogy úgy nézzen ki, mintha épp most rágott volna el egy agyat?

– Sajnos ott nem tudunk improvizálni, de együttműködésben az XtremeLand szépségstúdióval különleges zombie smink akciót szervezünk, ahol akciósan, akár fél óra alatt agyrágó élőhalottat varázsolnak bárkiből. (itt elérhetők)

Mennyi érdeklődőre számítotok?

– Abban már szerencsére biztosak vagyunk, hogy többen leszünk, mint az eddigi felvonulásokon és ennek nagyon örülünk. Kb. 3-400 zombie biztos ellepi majd Budapest utcáit. 😉 És remélem a felvonulást követő after partyn is együtt bulizik majd a csapat.

Sokan támogatják a szervezést?

– Igen. Több oldal is megkeresett minket és a média különböző ágaival is folyik az egyezkedés.

Milyen visszajelzéseket szoktatok kapni az esemény után?

– Meglepően pozitív visszajelzéseket szoktunk kapni. A résztvevők között sokan csak emiatt jönnek fel vidékről, nagyon sok fotós szokott kint lenni és az interneten is több pozitív cikk jelent meg az eddigi rendezvényekről.

zombiewalk_1

Számítottatok rá, hogy az első felvonulást követően lesz jövője a rendezvénynek?

– Mivel ez már a 3. Zombie Walk és évről évre többen vagyunk, így úgy érzem, kijelenthetem, hogy van jövője. Az egyesülettel megpróbálunk minél érdekesebb rendezvényeket szervezni, több bulink is szervezés alatt van és nem csak horror rajongóknak. 😉

Terveztek más városokat is bevonni a jövőben?

–  Az országon belül több városról tudunk, akik szerveznek hasonló rendezvényt, legtöbbjükkel együttműködésben is állunk és segítjük egymást ott ahol tudjuk.

Volt kedvenc jelmezed, kedvenc zombikaraktereid?

–  A tavalyi felvonuláson több nagyon ötletes jelmezt is láttam, külön kiemelném a saját kedvencemet a party zombiet. 😀

Melyik filmekből, könyvekből merítesz leginkább ihletet, melyek a kedvenceid?

– Mivel nagy rajongója vagyok a horror filmeknek, így a zombie filmek nagy segítségnek bizonyulnak. Szerintem a legjobb maszkok a híres Walking Dead sorozatban vannak, de viccen kívül, még a rajzfilmekben is előfordulnak ötletes dolgok. 😀 Általában a saját jelmezeim hosszú tervezések munkái, az ideit például körülbelül egy hónapja kezdtem el megtervezni és még nem is látom a munka végét. 😀

Köszönjük a válaszokat, reméljük sokan és jól fognak szórakozni a flashmobon! Az esemény facebook elérhetősége: http://www.facebook.com/events/411386132269838/

DeerWoman

Be the first to comment on "Interjú és programajánló: Zombie Walk 2013."

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .