Chopper Chicks in Zombietown (1989)

chopper_thumbFülledt levegő, penetráns gázolja szag, keményen ringó csípők, nyári fényben szépen játszó csöcsök. A Cycle Sluts csapata járja Amerika fékezhetetlen, soha véget nem érő országútjait. Life’s a bitch and then you die. Usually.

Szóval a Troma utolsó, még széles körben terjesztett dolgozatában ezek a bőrrucis csajok Zariah városkájába szeretnének eljutni, persze mi nézők a beszédes címnek köszönhetően már tudjuk, hogy rohadtul nem kellene odamenniük. Ugyanis a falu temetkezési vállalkozója egy őrült tudós, aki a halottakat feltámasztja és közeli bányában dolgoztatja. Nem lenne ezzel semmi baj, csak egy kisfiú, aki a tárna közelében kóborol, meghallja a furcsa zajokat, majd kinyitja a reteszt: Apu? Te vagy az?! Így lesz az első áldozat egy 10 éves klambó. A nyitott ajtón pedig elindulnak a zombik, ki mennyasszonyi ruhában, ki az érettségiző zakójában, looney toons-os zenei aláfestéssel, ami természetesen visszatérő motívum.

chopper01

Tehát a hard rock spinék pont jókor érkeznek, mert így legalább lesz, aki helyre pofozza az élőhalottakat. A városka plusz szerencséjére, az országúton lerobbant egy vak árvákat szállító iskola busz, aminek a sofőrje, pusztán a jó ügy érdekében mindig magánál hord egy uzit. Együtt a csapat, kezdődhet a láncfűrésszel, huzalokkal, baseballütővel és forrasztópákával, esetekben nyers hús csaliként való használatával, a fejelválasztás magas fokú sportjának, már-már művészi szinten való űzése.

Billy Bob Thornton és Hal Sparks egyik első „komoly” munkája, azért innentől felfelé vezetett az útjuk, bár aki Lloyd Kaufman játszóházának megunhatatlan szerelmese, már itt észreveheti a tehetséget bennük. Muhahaha…

chopper02

Szórakoztató ökörség, persze a stúdió nagy klasszikusaival nem tud lépést tartani, ahhoz nem eléggé elborult és verbálisan is eléggé visszafogott. De könyörgöm! Motoros kurvák, zombikat ölnek másfél órán keresztül. Ezek után csak megérdemelnek egy nőnapi csokrot, nem?

 

Értékelés: 5/10

 

Miskei

Be the first to comment on "Chopper Chicks in Zombietown (1989)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .