Cruel Restaurant (2008)

cruel_thumbA talán kevésbé elterjedt, pedig kiváló Andres Thomas Jensen dramedy, a Zöld Hentesek mellett nyilván mindenki ismeri Sweeney Todd emberhús-pitéjének pikánsan bizarr történetét, amit legutóbb éppen a freak egyéneket előszeretettel középpontba állító Tim Burton adaptált. ‘Az ember, mint étek’ témakörnél maradva én most egy újabb hasonszőrű alkotást osztok meg veletek, melyben egy szexis hősnő visz véghez mindenféle bizarr gasztronómiai csodát…

Filmünk főszereplője az angyali szépségű Ms. Lin, aki a szótlan és morózus Mr. Chin-nel együtt egy gombóc-éttermet vezet. Nem messze a helytől egy emberi alkart találnak, valamint egy másik hölgy eltűnése is okot adhat a vendéglátó-ipari egység tüzetesebb vizsgálatára – mind a gasztro-újságírónő (Toshiko), mind a rendőrség szempontjából.

cruel_1

Ms. Lin-t ráadásul üldözi egy megszállott, aki mindenáron a segédje akar lenni, mert szerinte az nem lehet, hogy messzi földön híres gombócait ne ismerje meg közelebbről is. Amikor a rendőrség éppen Mr. Chin-t vallatja az emberhúsból készült gombóc ügyében, az elutasított kukta beszökik a konyhába és miután kellőképpen bedörzsölte a tehetetlen Ms. Lin domborulatait különféle étkezési segédanyagokkal, jól magáévá teszi. Ezek után konyhatündérünk mindenfélét összehaluzik a kukta levágott fejével kapcsolatban. Mivel Ms. Lin alapból nem elégedett a gombócaival, elzarándokol hát a híres Hoi mesterhez, hogy megtanulja a tradicionális Tougan-gombócok elkészítésének receptjét, mire az öreg tanításként ízesen megdugja, több alkalommal is. Aztán ahogy hazatér, egy újabb hölgy látogat a konyhába, akinek eltűnt a húga, de neki szintén nyoma vész, csak Ms. Lin hallucinációiba él tovább. Ezalatt Toshiko és az egyik rendőr szövetkezik, hogy leleplezzék az emberhúst felhasználó éttermet: felbérelnek egy zabagépet, és mikor kifogyasztja az akutális gombóc-készlet, bekukkantanak a raktárba. Ám arra egyikük sem készült fel, ami ott látni fognak…

cruel_3

Direkt nem lőttem le a poént, hogy érdemes legyen csekkolni, ugyanis az emberhúsból készült gombóc nem egészen azt sejteti, mint ami valójában, de ezen kívül is érnek még minket meglepetések bőven, haha! Eleve beteg ötletből indul ki az egész sztori, ahogy azt már a japánok háza táján megszokhattuk, amihez jelen esetben még adnak hozzá nem kevés szexuális töltetett.  Elég jó csajokat válogattak a filmbe, főleg a Ms. Lin-t játszó hölgyemény, aki egyébként egy Mihiro névre hallgató híres japán modell, énekes, tévés személyiség, valamint válogatott felnőtt filmekben is játszik – szóval már miatta is érdemes megnézni férfi nézőinknek. Sajnos technikai szempontból nem nagy szám, sőt, ha úgy vesszük, elég közepesre sikerült az alkotás, csomó üresjárattal tűzdelve; elsősorban a véres részek lettek gyatrák, bár a zene még így is elég kiemelkedőnek mondható. Összességében elmondhatjuk, hogy egy merőben érdekes, bizarr és emellett velejéig japán filmről beszélhetünk, amit az erre fogékonyaknak csak ajánlani tudok!

Értékelés: 7/10

eyescream

Be the first to comment on "Cruel Restaurant (2008)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .