Heatstroke (2008) (Gyilkos hőség)

heatstroke_thumbSok agyatlan baromság láttam már életem során, de ez a ’gonosz űrdinók a Földre jönnek és felmelegítenek mindent, hogy aztán óriási bogarakat zabáljanak’ koncepciót még egy darabig emésztenem kell. Csak annyi a kérésem, hogy ízlelgessük egy kicsit szánkban az iménti plot minden egyes tagját külön-külön, majd egyben, és még csak véletlenül se nyúljunk ehhez az ízig-vérig Film+ csatornára termett hulladékhoz…

Frei Tamás és földönkívülieket kutató alakulata egy tau-7 nevű sugárzó anyagot keresgél Hawaii-szigetén, így fut bele egy fotóscsapatba, amit egy botrányosan megkoreografált kocsma bunyó követ. (Komolyan ennyit még nem láttam rinyálni valakit egy elcseszett fotózás miatt.) Ha ez még nem lenne elég, Frei és a helyi seriff anyja is különös rémálmoktól szenved, melyben közös pontok (piros szem, vulkán, ufók stb.) szerepelnek.

heatstroke_2

A csoport egyik járőrözése alkalmával belebotlik fura, dinoszauruszszerű lényekbe, akiknek tűhegyes karmaik mellett a szájból kilövellő piros festékszóró a másik kegyetlen fegyverük. Egyik arcnak sikerül kinyírnia egy példányt, de közvetlenül utána valami láthatatlan fal beszippantja, és amikor újra előkerül, pirossá váló szemgolyó és fura, kattogó hang lesz az extrája. Frei eközben beszól a főhadiszállásra, hogy „emberek, földönkívülit fogtunk” mire egy teherautónyi katona jelenik meg – őket természetesen már az első körben lemészárolják a dinók. A kutatók közben rendkívül okosan összerakják a képet, hogy az ufódinók valójában le akarják igázni a földünket, hogy kedvükre bogarakat essenek, kvázi globális felmelegedés is az ő hibájuk…

heatstroke_1

Ekkora kapitális marhaságot (ufók vs. globális felmelegedés) még a fanatikus konteo-hívőknek sem lehet lenyomni a torkán, nemhogy normál embereknek. Földönkívüli CGI dinóink valami ritka komikusra sikerültek, odavetítésekkor pedig komolyan fetrengeni lehet a készítők dilettantizmusán. Meglehetősen elcseszett és hitvány egy film ahhoz, hogy megállja helyét a jelenleg dívó olcsó televíziós szórakoztatási lehetőségek között.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Heatstroke (2008) (Gyilkos hőség)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .