The Cottage (2008)

cottage_thumbElsőre egy teljesen átlagos és szinte már-már feledhető slasher benyomását keltheti (csak a címe miatt is), ami viszont nagy erősségének tűnhet, hogy a gyilkosságok között angol fekete humort csepegtet a cselekménybe, emellett csetlő-botló karaktereinket nem várt fordulatok fogadják…

Kétbalkezes testvérpárunk elrabolja egy gazdag klubtulajdonos lányát, és egy isten háta mögötti, falusi kis tanyára hurcolják. Természetesen megzsarolják az apát, aki nemsokára elküldi fiát egy bőröndnyi pénzzel, azt viszont még ő sem tudja, hogy sarja ugyanúgy benne van a balhéban. Így aztán a papírral kitömött táskával jól átvert három balfácán, és az időközben megszökött (egyébként szépen domborodó) hölgyemény díszes kompániájához csatlakozik még két vágott szemű megfigyelő, valamint egy szerencsétlen fodrász, aki aztán tényleg semmiről sem tehet.

cottage_1

Túszként fogva tartott csajszikám az öcsöt magával rángatva egy szomszédos farmra szökik, ahol elkövetik azt a hibát, hogy kinyitják a csapóajtót, ezzel a cselekedetükkel pedig magukra szabadítanak egy eltorzult arcú, eszelősen kinéző, drabális pszichopata állatot…

cottage_2

Semmiben nem lenne különb, mint egy átlag amerikai slasher, kivéve hogy ez angol, és ha már angol, akkor bizony nem maradhat el a kifinomult fekete humor. Ez, illetve szereplőink megannyi bénázása meglehetősen fel tudja dobni a filmet, főleg, hogy az elrabolt csajszikám eléggé belevaló teremtésnek mutatkozik, és itt elsősorban nem csak a ’fuck’ szócska intenzív használatára kell gondolni. Váratlan fordulatokban is bővelkedik, úgyhogy ha valaki unja már a tucat-gyilok sablonjait, illetve kedveli a horror zsánerébe oltott komikus pillanatokat, tegyen vele próbát!

Értékelés: 7/10

eyescream

2 Comments on "The Cottage (2008)"

  1. A Doghouse után közvetlen láttam anno, nekem ez jobban is tetszett. Bírom ezeket a brit marhaságokat…:)

  2. Cikklista frissítve!

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .