Spiders (2013)

spiders_thumbA televízióra készült gagyi-filmek rajongóinak nyilván nem kell bemutatni a magyar származású Takács Tibor urat – olyan kiválóságok rendezőjét, mint a Pusztító szélvihar, Patkányok, Mansquito, Fekete lyuk, Krakken: A mélység csápjai, vagy Jégpókok –, aki szinte minden szemetet elvállal, ami éppen az útjába kerül. Legújabb dobása ez a 3D technológiával felturbózott megaméretű pókos marhaság, mely a rossz filmeket kedvelő közönségnek elég kellemes perceket tud okozni…

Egy szovjet űrállomás zuhan le New York egyik metrójának alagútjába, és szinte pillanatok alatt kiderül, hogy a cucc bizony potyautasokat is tartalmazott. Pókjaink előbb CGI rágcsálókat ijesztgetnek, majd egy-egy csöves megmarása után jelentősen elkezdenek nőni, amire már a rendvédelmi szervek is felfigyelnek, és vírusfertőzést hirdetve karantén alá zárják a környéket.

spiders_1

Hőseink – a válófélben lévő állomásfőnök Jason, és annak Rachel nevű nője – szintén kereszttűzbe kerülnek, ugyanis többet tudnak a kelleténél; az esetet vizsgáló szuperokos tudósaink feltett célja, hogy az elsőként lerakott, bizonyos királynőtojást megszerezzék, ugyanis az abból kikelő nőstény fonala baromi jó páncélalapanyag lehet. Végül megkaparintják,, és ki is kel az említett lény, ami persze annak rendje és módja szerint megszökik, sok-sok más pókkal egyetemben, és elárasztja a város utcáit…

spiders_2

Takács Tibor mozijában ne keressünk túlságosan értékelhető momentumokat, mert ez a műfaj nem arról szól. Egyébként is minden pókkal kapcsolatos klisét lelőttek már mások, máshol, még jóval előtte. Néhány gigantikusan elcseszett CGI-kreatúra, pár béna színész lavírozni próbál – az eyecandy gyanánt szereplő, pornósból lett (itt kissé talán elhízott) Christa Campbell azért igazán villanthatott volna valamit, sajnos végig kabátba lebzsel -, minimálisan ostoba dialógusok, és momentumok, de akár azt a három, hihetetlenül low budget helyszínt is említhetem, ahol a film 90%-a zajlik. Egyetlen tény, ami a moziba kerülését támogatja, az a mostanság futó 3D-s mánia, amúgy meg teljesen felejtős.

 Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Spiders (2013)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .