The Returned ((Les Revenants)) (2012-2015) (Visszajárók)

revenants_thumb2013. a sorozatok éve lesz, immár a hatodik új szérián rágtam át magam, és egyik sem került a kukába. Ezek közül elsőként erre francia apokaliptikus hangulatú remekre szeretném felhívni a figyelmeteket. Feltámadó halottak, víz alá temetett titkok és igazi francia új hullám hangulat vár a tovább után.

A cím annyit tesz, hogy “A visszatérők”, és egy azonos című, de kevéssé ismert 2004-es film alapján készült. Camille, a tragikus iskolabusz-balesetben elhunyt tinédzser átmászik a korláton, és visszasétál az otthonába. Közben évek teltek el, a szülei nem tudták feldolgozni a halálát és elváltak. Persze az immár fiatal nővé cseperedett ikertestvére sem fogadta a megszokott jókedvvel…

revenants1

Lassan kiderül, hogy nincs egyedül. Látszólag minden rendben van vele és a társaival, de sokan nem a legjobbkor jöttek, mindig éhesek és soha nem alszanak. A kannibál és egy különleges képességekkel bíró gyermek újra szedheti áldozatait, és vannak, akik új életet kezdő szerelmesükben csalódnak. Közben a várost egyszer már víz alá juttató folyó ismét utat próbál törni magának a gáton.

revenants2

A 8 rész alkalmas arra, hogy minden szálat, minden karaktert aprólékosan, de nem túlzottan szájbarágva megismerjünk. A természetfeletti kiindulópont nagyon is földhözragadt és emberi konfliktusokat hoz elő. A levegőben tapinthatóan érezni, hogy minden a véghez közelít: önként gyalogol állatok serege a halálba, a bőr darabokban mállik le a visszatért családtagokról, az erkölcsi határok leomlásáról nem is beszélve. Nem szűkölködik misztikus és gore elemekben, de franciásan lassan kibontakozó drámaisága miatt csak annak ajánlom, aki nem belezést és akciót vár el tőle.

értékelés: 8/10

DeerWoman

Be the first to comment on "The Returned ((Les Revenants)) (2012-2015) (Visszajárók)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .