Masters of Horror S01E05 – Chocolate (2005) (A Horror Mesterei – Csokoládé)

moh_choclotate_thumbElgondolkoztál már valaha azon, milyen lehet más szemén keresztül látni a világot? Milyen lehet a dolgokat megtapasztalni, érezni egy másik ember érzékeivel? Te mit tennél, ha ilyen látomás-szerű élmények törnének rád időről-időre? Hogyan kezelnéd ezt a helyzetet? Megpróbálnál tudomást sem venni róla? Vagy megkeresnéd az illetőt, akivel megmagyarázhatatlan erők ily’ módon összekötöttek?

Jamie (Henry Thomas ~ Halott madarak, Kétségbeesés, Don’t Look Up) ez utóbbi mellett döntött; hogy felkutatja a nőt, akinek életébe egyre sűrűbben nyer bepillantást, s akihez ezáltal egyre inkább mély vonzalmat kezd érezni. Természetesen Catherine hallani sem akar az idegenről, aki a semmiből bukkan fel és bőven többet tud róla, mint azt ő szeretné, ám mikor hazafele menet rendőrök várják a bejárati ajtaja előtt, nem tud mit tenni, kénytelen megbízni Jamie-ben…

moh_choclotate1

Mick Garris, a sorozat kiagyalója összesen két epizódot rendezett, ebből az egyik a Valerie on the Stairs, a másik pedig ez. Ám míg előbbi egy Clive Barker feldolgozás, a Chocolate-ot Garris saját novellájából adoptálta mozgóképre. Érdekesség, hogy az egyik jelenetben Jamie kezébe kerül Stephen King “Desperation” című könyve, melyből szintén Garris készített filmet, s melyben ugyancsak felbukkan Henry Thomas is, akárcsak a Jamie munkatársát alakító Matt Frewer ( ~ A sátán kutyája, A golyó, Bag of Bones).

moh_choclotate2

Ez az epizód inkább misztikus thriller, mint horror és sajnos emellett nem is az évad legkiemelkedőbb darabja, de igazából teljesen rendben van.

5/10

phobic23

Be the first to comment on "Masters of Horror S01E05 – Chocolate (2005) (A Horror Mesterei – Csokoládé)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .