Masters of Horror S01E09 – The Fair-Haired Child (2006) (A Horror Mesterei – A szőke gyermek)

1Sosem néztem horror-sorozatokat, de ez most egy különleges széria, merthogy nem összefüggő, hanem különálló epizódok füzére, amiket az köt össze, hogy mindegyiket a borzongatós műfaj egy-egy híres mestere készített. A jelen epizódot William Malone (Ház a Kísértet-hegyen, Félelem.com) rendezte; a sztorit Matt Greenberg (1408, Halloween H20) írta és egy démoni alkuról szól…

Hősnőnk neve Tara, akinek élete nem fenékig tejfel, a helyi középiskolában a többi lány lenézi és megszólja. Egy napon aztán hazafelé tart biciklijén, mikor egy fekete kisbusz elgázolja, majd egy számára ismeretlen helyen ébred, ahol hamarosan rádöbben, hogy ideiglenes vendéglátói valami szörnyűséget akarnak művelni vele, mikor ledobják a pincéjükbe, ahonnan látszólag nincs kiút. A félhomályos helyiségben még egy fiatalt tartanak fogva, Johnny-t, aki nem tud beszélni. A két ifjú együtt próbál meg kijutni, ám egyikük nem az, aminek látszik és talán nem is az őrültnek látszó emberrablók a ház legveszélyesebb lakói…

2

„Bármi, amit szeretetből teszünk, felette áll a jó és a rossz fogalmának.”

3

Nem vártam semmi érdekeset, mivel a stáblistát olvasva csak Lori Petty volt ismerős, ám az ő neve már lassan 20 éve nem cseng valami jól. Az elgázolásig semmi érdekes nem történik, utána elég gyorsan rá lehet jönni, ki is a gonosz, a szörny maga pedig nem túl izgalmas, ha leszámítjuk a remekül megcsinált fénylő szemét. A lényeg a halál kérdésköre, avagy lehetséges-e az élet a halál után és ha igen, milyen áron? És vajon megéri-e ezt kifizetni, milyen lét vár a delikvensre? A történetben két csavar is rejlik, az első a hősnő viszonyulása a rémhez, a második pedig a lezárás, amire sosem jöttem volna rá. Utólag megnézve a rendező rezüméjét, nem is tudom, hogy Malone úr nevezhető-e a horror mesterének, de a széria készítői szerint igen, úgyhogy ennyi elég is. Összefoglalva: a lány helyes, a szenvedő gonosz motívuma duplán megjelenik, az utolsó negyed óra pedig több meglepetést tartogat, szóval nem volt olyan rossz, de nincs igazán viszonyítási alapom hozzá. Viszont kíváncsi lettem a következő rám osztott epizódra, a The Washingtonians-re, amivel, ha minden igaz, péntek környékén jelentkezem majd.

Értékelés: 9/10

tvshaman

Be the first to comment on "Masters of Horror S01E09 – The Fair-Haired Child (2006) (A Horror Mesterei – A szőke gyermek)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .