The Colony (2013) (A kolónia)

colony_thumbPosztapokaliptika. Túlélés. Fagy. A hetes számú kolónia lakosai szintúgy a föld alatt rejtőznek a mindent beborító fagy elől, mint a többi, maréknyi túlélőket számláló kolóniák. Végelláthatatlan küzdelem a túlélésért, valamint egyre-másra hullanak el a környező bázisok. Mi van akkor, ha mégis van remény egy új életre?

2045-re, a klímaváltozás leküzdése végett az emberiség megalkot egy szerkezezet, mellyel kordában tudja tartani az időjárást. Mindenhol kiépítik a tornyokat, de egy szép havazós napon egyszer s mindenkorra leállnak a masinák. A hó meg csak esik…
A bolygó eléri a jégkorszaki állapotokat, és a túlélők a föld alatti társadalmakban dolgoznak tovább: növényeket gondoznak, magvakat raktároznak, és próbálják megfékezni a betegségeket.

colony2

Egy nap a környező kolóniák egyike segélyhívást ad le. A kiérkező csapat megtudja, hogy van hely, ahol megjavították a tornyokat, és sikerült elővarázsolni a napot a Föld felett, még ha csak néhány kilóméternyi területen is. Nekik megvan a szaktudásuk, viszont nem tudnak mit ültetni. Nincs is más hátra, mint a hetes sámú kolónia tagjai elbattyognak oda. Igen ám, de a vészjelet leadó bázis nem hiába kért segítséget: tagjait ellepte valami kór, minek következtében egymást ellen fordulnak és felfalják egymást. Ezek a vadember kannibálok a hetes kolóniára támadnak, miután felemésztették a sajátjukat…

colony_2

A Kolónia egy alapvetően kellően jól megcsinált sci-fi, minden a helyén van. Laurence Fishburne alakítását ismerjük már sok helyről, szolidan hozza a szokott formáját: nincs kiugró teljesítménye, de amit kell, azt elvégzi. A többi szereplő elhanyagolható, senki sem rossz, egyszerűen csak nem fog az ember rájuk emlékezni. Bill Paxton neve még mondhat valamit (pl. Bolygó neve: Halál).
Ez a film baromira nem egy nagy dobás. Nincsenek kimagasló effektek, vagy figyelemfelkeltő fordulatok. Egy dolga van egy ilyen szórakoztatásnak, éspedig az, hogy átadja a hangulatot, amit képvisel. Aki szereti a helyenként klausztrofóbikus túlélős történeteket, elszigelten jégbe fagyva, az örülni fog ennek a filmnek.

Mindenki másnak, pedig legalább egyszer megnézős.

értékelés: 6/10

levyathan

Be the first to comment on "The Colony (2013) (A kolónia)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .