Arachnoquake (2012) (Póktámadás)

arachnoquake_thumbNincs mese, akaratgyenge vagyok. Ha próbálnék, se tudnék ellenállni egy-egy olyan ínycsiklandozóan szórakoztató hulladéknak, ami például most fog következi. A már megszokott SyFy színvonal mellett számomra az volt az igazán megdöbbentő, hogy az anno tehetséges gyerekszínészként elhíresült Edward Furlong-ot (Terminator 2, Kedvencek temetője 2, Amerika História X) egy ilyen kaliberű szutyokban kell viszontlátnom, ami csak egy dolgot jelenthet: karrierje totális mélypontra került.

Földrengés hatására New Orleans belvárosában egy hatalmas törés keletkezik, amiből szem nélküli, rózsaszínes pókok kezdenek kiözönleni, de olybá tűnik, hogy ez a busz utasain kívül láthatóan senkit nem érdekel. Nagyjából ugyanekkor a durván elhízott Edward Furlong által játszott edző buszát is betalálják a lények, méghozzá egy csapat tinédzser csajjal a fedélzeten.

arachnoquake_2Miután az egyik utas asztma-rohamot kap, a sofőr elviszi őket faterja hajójához, ahol a búvárfelszerelésben található oxigén-keverékkel nyugtatja meg őt, miközben természetesen a pókok tovább szaporodnak a környéken. Hajójuk hihetetlen zátonyra futását követően az erdőben bóklászó hőseink összefutnak egy farmerral és embereivel, kicsivel később pedig egy újabb ütközetre kerül sor a nyolclábúakkal. Asztmás nőcit közben elrabolják a pókok, mire a lánya és a sofőr utána ered, így találkoznak össze a földalatti üregében a mega méretű pókkirálynővel. Szinte azonnal megállapítják, hogyha őt kinyírják, a többi dög biztosan elpusztul.

Arachnoquake - 2012Betolják a zátonyra futott hajót, majd irány a város, nyomukban persze ott liheg a monstrum. Katonaság SyFy-osztagának vagy tíz embere megpróbálja feltartóztatni, persze sikertelenül. Arra viszont kínosan ügyeltek, hogy a városba beszabadult anyapók semmiféle tereptárgyat se érintsen, nyilván nem akartak felesleges CGI-munkálatokba bonyolódni, haha! Filmünk legepikusabb jelenetében a búváregyenruhába öltözött sofőr a két toronyépület között éppen hálót készítő pókkirálynő ellen vonul, hogy jól megleckéztesse…

arachnoquake_4Külön-külön már találkozhattunk csúcsbéna óriáspókos filmekkel, meg földrengésre a föld mélyéből előbúvó ocsmány szörnyetegekkel, de hogy e két borzalmat összeötvözzék, az valóságos spanyolviaszként hat! (Mondjuk a SyFy kreativitását ismerve egy földrengést okozó pókról is szólhatna a film, de mindegy.) Amúgy is mindent elkövetnek, ami ép emberi ésszel felfoghatatlan, hogy mi Nézők jól szórakozhassunk. Többek között így lehetséges, hogy pókjaink hálókat lőnek (!), és úgy húzzák magukhoz áldozataikat, de ez még mind semmi, ugyanis a föld alatt élve hozzászoktak ahhoz, hogy tüzet okádnak (!), ámbár akkor sem kell megerőltetni magukat, amikor egyszerűen a víz tetején úsznak!

arachnoquake_3Olyan motívumokra most nem szeretnék részletesen kitérni, mint a szereplők bármiféle színészi alkalmatlansága, dialógusok megdöbbentő röhejessége („biosztanárnő vagyok, zoológiából írtam a szakdolgozatom” vagy „óriáspókok, akkorák, mint egy törpe” „hát akkor hívjon rendőrt vagy patkányirtókat!” illetve „a gettóból jöttem, olyan dolgokat éltem át, hogy maguk nem is álmodnak…” de az is elgondolkoztató, hogy mikor mond egy apa olyat a tini lányának, hogy „ó béjbi” stb.) vagy a helyzetek egyéni abszurditása, és akkor még az elképesztő CGI-ről nem is beszélve. Legyen elég annyi, hogy egy kurva igénytelen, ebből kifolyólag pedig hihetetlenül szórakoztató  balfaszságot hoztak össze, én például egész végig fetrengtem rajta!

 Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Arachnoquake (2012) (Póktámadás)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .