Legion of the Dead (2005) (A halottak légiója)

legionofthedead_thumbKedvenc ipari férmű-kreátorunk, az Asylum talán a Stephen Sommers-féle Múmiát vehette alapul, amikor elkészítette ezt a förmedvényt, amiben kötelező elemként bukkan fel egy sírjából feltámasztott egyiptomi királynő, élőhalott múmiákkal operáló világvége jóslat meg mindenféle szedett-vedett tudóstársulat.

Motorozás közben két fiatal srác egyiptomi sírkamrára bukkan valahol Amerikában – már ez önmagában egy kurvanagy faszságnak tűnhet, de még csak most a kezdődött a sztori, úgyhogy legyetek türelemmel! Lent aztán első dolguk a barmoknak, hogy jól betépjenek, ezért maximálisan megérdemlik a halált.

legionofthedead_3Később a helyi seriff és néhány, egyiptológiában jártas tudós (meg azok fiatal, bármikor feláldozható tanítványai) látogatják meg a helyet, és csodálkoznak rá a dolgokra, ahogy ez már csak szokott lenni. Miután felnyitnak egy sírt, abból az este folyamán botrányos effektek használata közben kikecmereg egy múmia csajszi, és elkezdi öldösni az embereket. (Szintén okádék CGI keretében.) Később a főszereplő csaj moteljénél is megjelenik szerencsétlen pára, persze tök pucéran, így első dolga, hogy befogadja a sohasem látott idegent, és leáll vele ó-egyiptomiul beszélgetni, ami kicsit sem veszi ki magát furcsán.

legionofthedead_1A sírkamránál lévő tudós egyetlen életben maradási esélye, hogy összeszövetkezik az ekkora már folyamatosan mindenféle ruhákban mutatkozó múmiával, aki már bőven megölt annyi diákot, hogy fel tudja támasztani a társait. Mire agyban nagy hősnőnk rájön, hogy a múmia meg az általa befogadott csajszi egy és ugyanaz a személy, már az egész környéket megszállták az élőhalott gyolcsrémségek, sőt már kishúgát is elrabolták! Szerencsére ő kikövetkezteti, hogy kell megölni a múmia-csajszit…

legionofthedead_2A múmiát, illetve hát a feltámadt egyiptomi királynőt játszó Claudia Lynx bájain kívül semmi megtekintésre érdemes dologgal sem találkozhatunk, de ez nyilván nem lep meg senkit. Zach Galligan (Szörnyecskék 1-2, Waxwork 1-2) ugyan felvillan az elején egy semmitmondó szerepben, de hamar kinyírják, a többiek meg nem alakítanak igazából semmiféle szerepet, csak vannak, és várják a végüket. Szerencsétlen jelenetek és agyatlan, abszurd baromságok követik egymást, szóval aki imádja a fillérekből összetákolt „annyira szar, hogy már jó” típusú filmeket, az ne habozzon, hamar vágjon bele!

Értékelés: 4/10

eyescream

1 Comment on "Legion of the Dead (2005) (A halottak légiója)"

  1. Egyiptomi sírkamra Amerikában… (facepalm) ez akkora baromság, hogy már fáj, kb. mint mikor az “eredeti” ókori egyiptomi aranypénzekre ráverték, hogy Kr. e. 2000 az amerikai turistáknak… No comment!

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .