Detention of the Dead (2012)

DetentionoftheDead_thumbEgy csapat sztereotip középiskolást – gyökér kis szemüveges lúzer, nagybetűs szerelmespár, élsportoló, jófej laza füves, és persze az alternatív életszemléletű gót csaj – elzárásra ítélnek, de alig telik el büntetésükből egy kis idő, egyikük rosszul lesz. Elmondása szerint megharapta őt egy csöves forma, majd rövidesen azt veszik észre, hogy bezombul, és vele nagyjából párhuzamosan az egész suli élőhalottá válik…

Hőseink a megharapott tanárjukat maguk után vonszolva próbálnak biztonságot adó helyre jut, míg végül a könyvtárban kötnek ki. Itt mindenki elkezd a saját maga ügyes-bajos dolgairól hablatyolni, valamint a zombi témában jártas gót csajszi felhívja mindenki figyelmét a horrorfilmes szabályokra, már ha túl akarják élni a dolgot. Ahogy telik-múlik az idő, társaságunk egyre több tagja válik az élőhalottak áldozatává – egyiküket pont egy zombipatkány harapja meg! -, mígnem a túlélők felkényszerülnek a tetőre.

DetentionoftheDead_1Sajnos mindig naivan állok hozzá a horror-vígjáték műfajához – jelen esetben tinédzser-zombi paródia az adott terep -, ezért aztán az esetek többségében csúnyán csalódok.  Nincs mentség: csak magamat tudom hibáztatni, amiért megnéztem egy ilyen teljesen felesleg, n+1dik próbálkozást, mert azonkívül, hogy elcsesztem másfél órát az életemből, semmi olyan pluszt nem kaptam, ami egy kicsit is kárpótolna ezért.

DetentionoftheDead_2Meg talán az alkotókat lehet még szidni, akik képesek voltak elkészíteni egy ilyen semmitmondó, szórakoztatónak csak nyomokban nevezhető, kényszeresen vicceskedő produkciót, aminek élvezeti értékét valahol a belvárosban, csúcsidőben parkolóhelyet kereső szerencsétlenek szituációjához tudnám hasonlítani.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Detention of the Dead (2012)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .