Trapped Ashes (2006)

trapped_thumbA zsáner három nagy öregje, és két lelkes veterán szövetkezett ebben a száz perces antológiában. Ádáz, galád tervük pedig az álomgyár horrorba oltott kegyetlen világának bemutatása volt. De vajon sikerült hőseinknek megdöbbenteni a lelkes nézőközönséget? Tovább után kiderül.

Történetünk hősei etyekvúdi stúdiólátogatásra verődnek össze,ahol többek között egy new yorki utca díszletet is megnézhetnek, a híres kanálissal amely felett Marilyn Monroe oly bájosan villogtatta fogsorát. Ám az idegenvezető elviszi őket a Hysteria cimű kulthorrorban szereplő híres kastélyszerű épülethez is, és bár figyelmezteti vendégeit, hogy oda bemenni veszélyes, mert a régi trükkgépek még mindig működhetnek, nem számít a szép szó, V.I.P. kártyával rendelkeznek, meg különben is, eddig dögunalom volt a túra.  De hoppá! A régi mozi egy az egyben megelevenedik, a látogatók bent ragadnak a házban. Kísérőjük elmondja, hogy csak úgy szabadulhatnak ki, ha mindannyian elmesélnek egy horror történetet, ami személyesen velük esett meg.

trapped01

The Girl With Golden Breasts

Phoebe egy senki, de nagy álmokat dédelget. Szépnek tartja magát, ezért azt hiszi, hogy Hollywood felfogja fedezni, tenyerén hordozza majd és zoocsemegével eteti.  Meghallgatásokra jár, de sok helyen még csak észre sem veszik. Aztán láss csodát, rálel a megoldásra. Kicsik a mellei! Elmegy dr. Larry-hez aki felvilágosítja, hogy a régi implantátumok kora lejárt, túl sok volt a komplikáció, az utólagos pereskedés, de az új eljárással az élőszövet beültetéssel nincs mellékhatás. Kivétel egyet, de az nagyon apró betűvel és olvashatatlan kézírással volt csak feltüntetve. A cici kész lett, hősnőnk pedig egyből szerepet is kapott, egy sci-fiben. Pontosabban egy pornó sci-fiben, de az ilyen kis alműfaji besorolásokkal nem kell törődni. A forgatáson össze melegszik a partnerével, így már boldog bulvár romantikában is részese lehet, csak kiderül az a picinyke turpisság az új melleiről. A cicik szeretik az embervért, a bimbók, ha idegen test melegségét érzik, kinyílnak és randa nagy fogaikkal pusztításba kezdenek.

trapped02

Ken Russel, az angolok fenegyereke, sok esetben lépfenéje humoros és elborult alkotást kotyvasztott, kicsit sem hazudtolva meg önmagát (cameozik is egyet). Az öreg szerette a női nemet meztelenül mutogatni filmjeiben, a morbiditástól meg abszolút nem ijedt meg. Itt erre is van lehetősége, és csak félve jegyzem meg, hogy azért ennél méltóbb befejezést is találhatott volna szegény, annak a méltán lativuszokkal emlegetett pályafutásnak. 6/10

Jibaku

Üzleti ügy kapcsán Henry Tokióba utazik, mivel tudja, hogy a munkát hamar letudja, ezért feleségét is magával viszi, jut majd idő a romantikázásra, megfáradt kapcsolatuk felpezsdítésére. Egy kiállítás megnyitón vesznek részt, Henry smúzol akivel kell, neje viszont unatkozik és a festményeken kívül egy fiatal japán srácon is megakad a szeme. Aznap este már a férfival álmodik vad szeretkezést, viszont az éjszaka a férfi öngyilkos lett. Rituálisan! Így nem csak Ő került a pokol bugyraiba, hanem bizony a nőt is magával vitte. Henry egy főszerzetes felvilágosítása után, felesége megmentésére indul. Sean S. Cunningham bizony mellényúlt. Az anime részek pofásak lettek, de minden más érdektelen. 3/10

trapped03

Stanley’s Girlfriend

Igazi legendákkal teli történet következik, magáról Stanley Kubrickról! A fiatal auteur egyre nagyobb sikereket ér el, sorsa összehozza a kor egyik nagy reménységének kikiáltott rendezőjével Leo Herschell-lel, a híres The Strangler rendezőjével. Barátságuk töretlenül halad, mindent megosztanak egymással. Mindent, az ötleteiket, az írásaikat. A helyzet viszont úgy hozza, hogy Kubrick szerelme is megosztásra kerül, persze Kubrick tudta nélkül, míg Európában forgat. De a nő többet ébreszt fel a férfiakban, mint egyszerű vágyat vagy szerelmet. Évszázados tapasztalat az övé, ugyanis boszorkány a néni.

Amiért a kisfilm képes volt megdobogtatni filmőrült szívemet, az a történet csattanóját bemutatni hivatott áldoksi volt a végén. Említésre kerül ugyanis Kubrick legnagyobb és már soha el nem készülő filmötlete a Napóleon. Mint Sergio Leone Leningrádja, ez is nagy vesztesége a filmvilágnak. 5/10

trapped04

My Twin, The Worm

Nathalie mikor még csak zigótaként leledzett édesanyja hasában, tudta nélkül ikertestvért kapott. Na nem konkrétan egy másik vele egy burokban fejlődő emberi lényt, hanem egy bélférget, amit csak olyan gyógyszeres kezelés után tudtak volna elpusztítani anyja bélzetéből, ami a csecsemő halálát okozta volna. Így viszont szépen fejlődtek mind a ketten, a muter nem győzött egésznap zabálni. Eljött a születés napja, de nem csak egy gyermek látott napvilágot, a kis féreg is kijutott a szervezetből, és amikor Nathalie nagyobb lett és mostohaanyja céltáblájává vált, „ikertesó” jött és győzött. 4/10

trapped05

A színvonalat tekintve a Masters of Horror szintjén mozgunk, kábé a költségvetés is két epizódnyit ölelhetett volna fel. Kicsit meglátszik, de legfőképpen a tévéfilm jelleg miatt zavaró. Nagy nevek, cameok ezért kizárva sajnos, pedig főleg a Kubrickos résznél – amit egyáltalán nem is neveznék horrornak -, stílusosan emelhette volna a színvonalat. Minden perce, története és utalása kitalált, még akkor is, ha történelemmel is filozófiával támasztják alá a látottakat.  Az apró szegmensek összekötő fedő sztorit Joe Dante rendezte, stílusa tetten érhető, de valahogy Ő sem volt formában. Szerintem kár érte, főleg Russell és  Henry Gibson miatt, akik méltóbban is befejezhették volna pályafutásukat.

Értékelés: 4/10

Miskei

Be the first to comment on "Trapped Ashes (2006)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .