Dark Circles (2013)

darkcircles_thumbHa sötét foltokat látunk a szemek alatt, előszeretettel gyanakodhatunk álmatlanságra. Egy újszülött világra jötte pedig elég indok a nem-alvásra. Amennyiben az elmondottakat még egy látszólag gonosz házba költözéssel is spékeljük, elég nagynak tűnhet a kliséfaktor. De ne tévesszen meg senkit a sok feltételes mód, mert a gagyi vígjátékok után horrorba merészkedő Paul Soter ezen alkotása sem sikerült kevésbé gyászosan.

Alex és Penny újszülött kisfiúkkal vidékre költözik, mert hát a zongorista férj fizetéséből erre is telik. Nyugalmukat azonban előbb a szomszédos telekről idehallatszó munkagépek dübörgése zavarja meg, később pedig mindenféle fura hallucinációk gyötrik őket, melyben egy ismeretlen nőt vélnek látni. Abban azonban egyetértenek, hogy a kisbabára a nap huszonnégy órájában vigyázni nem egyszerű feladat, ezért babysittert fogadnak. A helyi csemegebolt laza pénztáros-kisasszonya két füvezés meg filmezés közben tényleg próbál feladatára összpontosítani, de ezzel még közel sem oldódnak meg a problémák, ugyanis a házaspár hallucináció kezdenek egyre valóságosabb képet ölteni…

darkcircles_3
Először is képzeljük el azt az alaphelyzetet, amiben az összes szereplő közül egyértelműen az újszülött játszik a legjobban. Ez megvan? Na, akkor tegyünk hozzá annyira suta, sőt nem is suta, inkább kiszámíthatóan béna (kismilliószor látott, klisés) helyzeteket, hogy azok megvalósítása, hitelességének foka már bőven a kínos, illetve röhejes kategóriába esik. Tetézzük mindezt agyatlan marhaságokkal (Ha idegen támad rád késsel, mindenképpen dobd el a kezedben lévő lapátot, hiszen feltehetőleg semmire sem fog kelleni. / Ha egyik szülő sem megy el otthonról, fent az emeleten alszanak dögfáradtan, akkor mindenképpen hívj bébiszittert, mert anélkül tuti nem fog menni stb.)

darkcircles_1És akkor még nem is szóltam a befejezésről, amiben képesek a feszültséget okozó személyt egyetlen egy félmondattal elintézni, ami ráadásul annyira elképesztően gáz és erőltetett, hogy alapból egy ökölcsapással illetném szegény monitort. Összegezve tehát katasztrofálisan rossz egy film, szinte fizikai fájdalmat okoz, mazochisták előnyben.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Dark Circles (2013)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .