Isolation (2005) (Elkülönítve)

isolation_thumbMezőgazdasági, más néven agro-horror címke sokakban az Új-Zélandon játszódó, agyament horror-komédiát, a Black Sheep-et juttatja elsőként eszébe, pedig hát az írek is készítettek egy hasonló, farmon játszódó rémisztgetést. Illetve csak próbáltak, ugyanis az ígéretes ’A dolog az istállóban’ koncepció mégsem hozza meg a kívánt horror-hatásfokot.

Dan egy tehénfarmot örököl az apjától, de mivel nem igazán megy a biznisz, egy állatorvosnő közbenjárásával jószágait biogenetikai kísérletekhez adja kölcsön. Egy alkalommal a dokinő rendellenességet tapasztal az egyik állatnál, majd amikor koraszüléssel világra jött borjút boncolni kezdik, valami egészen rendkívüli dologra bukkannak.

isolation_2Egészen pontosan hat darab, hihetetlen növekedésű halott magzatra, amelyek közül az egyik még él, és megszökik. Attól kezdve pedig az egész farm veszélyzónává változik, és együtt indul vadászatra Dan, a genetikus faszi, és egy, éppen a helyszínre vetődött fiatal szerelmespár…

isolation_1

Billy O’Brien által írt és rendezett filmben már az elejétől kezdve ott bujkál a potenciál – sokat köszönhetünk például a szokásostól eltérő, nyugtalanító fényképezésnek -, de aztán sajnos mégsem hozza meg a kívánt eredményt. Még a kis költségvetés sem igazán zavaró – néhány szereplő játszik nagyjából egy istállónyi helyen -, az viszont annál inkább, hogy még a film zárójelenetében sem pillanthatjuk meg egészben a mutáns állatot, hogy valójában hogyan is néz ki (csak maximum néhány elejtett, kósza részlet adhat támpontot), és tanúsíthatom, hogy a Kedves Nézőnek ez bizony rohadt frusztráló tud lenni. Mert valljuk be: mennyire lehet horrorisztikus ez a (behatárolt területen folyamatosan) gazdatestet kereső, genetikailag elcseszett lény, ha a film cselekményére szánt másfél óra alatt kvázi kinézetéről, testfelépítéséről nem igazán derül ki semmi…

Értékelés: 6/10

eyescream

1 Comment on "Isolation (2005) (Elkülönítve)"

  1. Talán pont a kisköltségvetés miatt nem mutogatták a lényt,inkább ez a megoldás,mintsem egy már-már nevetséges valamit lássunk rohangálni.Nem tudom,de nekem anno nagyon tetszett,én még azt a 7-est is rádobnám.

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .