Iron Wolf (2013)

ironwolf_thumbSzámos horrorfilm készült már a nácik II. világháborúban zajló, szupertitkos, okkultista kísérletezgetéseiről – legutóbb pont a Frankenstein’s Army nevű found footage próbált bepillantást nyújtani ebben a természetfölötti folyamatban. Láthatjuk tehát, hogy a téma gyakorlatilag kimeríthetetlen, mi pedig valahol időről-időre gyermeki érdeklődéssel fogadjuk ezeket a produkciókat, hiszen a Kíváncsiságot nehéz legyőzni!

Röviden a sztori: a Vörös Hadsereg elérte Berlint, ahol a nácik okkult tudósaik vezetésével kétségbeesetten kísérleteznek egy amolyan legyőzhetetlen szuperfegyveren. A ruszkik ugyan elfoglalják az említett létesítményt, de az általuk létrehozott szörnyről fogalmuk sincsen… Ugrás az időben, amikor is egy csapat (telis-tele rendkívül rosszul játszó egyénekkel) pont ezt az épületet nézi ki magának, hogy itt rendezzen visszatérő punk-rock koncertet egy Spike Jones nevű arcnak. Véletlenül kiszabadítják a szörnyet, ami persze ámokfutásba kezd…

ironwolf_2Már a kezdő képsorokban felfigyelhetünk, hogy milyen amatőr produkcióval is van dolgunk: hihetetlenül költséghatékony és iszonyatosan dilettáns, de ez még mind nem is lenne baj, mert ettől még lehetne szeretni, csakhogy az egész teljesen élvezhetetlen. Azt érzem, hogy volt egy használható ötlet (náci vérfarkas a XXI. században), amit megpróbáltak minimális keretek között felhajtani. Persze szarból nem lehet várat építeni! Náci vérfarkasunk maskarája ovis farsangra talán elmenne, de egy ilyen kosztümmel senki nem gondoljon ijesztő szörnyre. És a vérengzések… Egyik jelenetben konkrétan egy vödörrel locsolják oda a vért, majdnem még a vödröt is látni lehet, szóval ennyi a kivitelezésről. Messze kerülendő!

 Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Iron Wolf (2013)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .