Hardware (1990) (Mark 13)

hardware_thumbA XXI. században járunk, egy olyan poszt-apokaliptikus környezetben, amikor az általunk ismert világ a romjaira hullott. Az emberek viharvert körülmények között élnek, begyűjtenek mindent, amit kicsit is értékesnek vélnek. Emellett a kormányuk bevezetett egy bizonyos termékenység-szabályozást, nehogy túlságosan elszaporodjanak…

Egy ismeretlen vándor robot-alkatrészre bukkan a kilátástalannak tűnő sivatag közepén, amit azonnal el is visz egy fémeket beváltó törpéhez. Itt találkozik főhősünkkel meg haverjával, előbbi megveszi tőle a zsáknyi fémet, és hazaviszi a csajának, mintegy karácsonyi ajándék gyanánt.

hardware_1

Az meg annyira örül rég nem látott barátjának, hogy rögvest kefélnek is egy jó ízeset. Később elkezdik bütykölni, és kiderül, hogy a robot egy bizonyos Mark 13 névre hallgató hiper-szuper projekt, amit a megbízhatatlansága miatt jegeltek. De ekkorra már a robot összeszereli magát, és elkezd gyilkolni…

hardware_2

Tipikus kilencvenes években készült poszt-apokaliptikus alkotás, a korra jellemző sajátságos bájjal és megannyi sutaságával együtt. Nyomokban Terminator és egyéb más akció sci-fi jellegű filmes sablonokat tartalmaz, easter eggként pedig Iggy Pop és Lemmy is felbukkan benne. Izgalmasnak nem nevezném, egyszer azért át lehet rágnia magát az embernek rajta, ha odavan a műfajért.

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Hardware (1990) (Mark 13)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .