Scanner Cop II (1995) (Scanner Cop 2: Volkin bosszúja)

scannercop2_thumbSamuel Staziak közrendőrből civil ruhás nyomozóvá avanzsálódott az első rész óta, a telepatikus képességeivel mindenki tisztában van, és előszeretettel használják is például túszejtéssel járó bűntények megoldásakor. Minden remekül működik, mindenki féli a robotzsarut, kivéve Karl Volkint (a szerepben a lehengerlő Patrick Kilpatrick)!


Általában ha az alcímben megemlítenek egy nevet, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valamikor az előzményekben a karakter már feltűnt. Itt viszont nem kell aggódni, hogyha az előző részeket nem látta a nyájas tévénéző, mert Volkin személyében egy vadiúj szereplővel van dolgunk, akiről negyven percig nem derül ki, hogy kicsoda. Staziak a régmúltban összetűzésbe keveredett Volkinnal, SPOILER: konkrétan rávette, hogy ölje meg a saját öccsét SPOILER VÉGE és ezt nehezményezve a bosszú mellett kötelezte el magát. Volkin a börtönben arra is rájött, hogy más szkennerek erejét kitudja szívni, ezzel a saját képességeit megsokszorozva Staziak fölé kerekedhet majd a végső összecsapásban.

scannercop201
Tehát sikátorok, eldugott zugok mélyéről sorra kerülnek elő a szárazra szivattyúzott hullák, Volkin pedig közeledik, tetemről tetemre egyre erősebb, Staziak nyomozó meg aggódik, mert félő, hogy gyengének bizonyul. Kutatóorvos barátnőjétől persze kap egy jó tanácsot és annak segítségével sikerül happy endet kovácsolni.

scannercop202
A készítők részéről nem éreztem trehányságot. A maszkokra még mindig odafigyeltek, szigorúan másodvonalból ugyan, de ismerős arcokat szerződtettek és bár nagy bravúrra ne számítsunk, de a kötelező, rutinból kivágott forgatókönyv is rendelkezésre álhatott.

scannercop203
Szó volt 2007-ben egy Scanners remakeről David S. Goyer forgatókönyvéből Darren Lynn Bousman rendezésében, viszont a forgatás soha nem kezdődött el. A történet végül 2011-ben egy sorozatban öltött volna testet, de abból sem lett semmi. Akár jól is elsülhetett volna, hiszen annyira történetben, dialógokban az eredeti nem volt túl erős. De ha a CGI-ra gondolok, vagy esetlegesen az akció oltárán feláldozott mondanivalóra, akkor nem kell ezt erőltetni. A lényeg, hogy a mai napig 2015. január 30.-ig nincs folytatása, és ezzel, a Volkin bosszújával lezártnak tekintem az Agyfürkészők ügyét. Fellebbezésnek helye nincs!

Értékelés: 4/10

Miskei

Be the first to comment on "Scanner Cop II (1995) (Scanner Cop 2: Volkin bosszúja)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .