Demonwarp (1988) (Démonok birodalma)

demonwarp_thumbElektronikai cuccokat lopkodó bigfoot, aki később emberré alakul? Földönkívüli űrhajót javító barkács-zombik? Démonszerűen re-animálódott halott haverok? Meztelen nőket ufóknak feláldozó sötét pap? Előbbi fantasztikus szegmensek alapján kétségkívül azt hihetnénk, hogy egy eddig eltitkolt Ed Wood-remekművel van dolgunk, de nem. Csak egy csöcsökben gazdag, szinte megjósolhatatlanul retardált, már-már cirkuszi fináléval záródó, méltán elfeledett, pénzkímélő klasszikussal.

Bill éppen a lányával beszélget erdei házukban, amikor egy szőrös, leginkább bigfoot-nak látszó teremtmény elrabolja a csajt. Ezután egy csapat tinédzser érkezik ugyanoda, akik le se szarják Bill figyelmeztetését, miszerint húzzanak onnét a búsba, különben jól rá fognak baszni. Helyette inkább csöcst villantanak meg szexelnek. Egészen addig, míg rájuk nem tör a már említett lény, és a fiatalokat megölve (vagy éppen elrabolva), elszelel egy kenyérpirítóval!

demonwarp_2Miközben a túlélők eltűnt társaikat keresik az erdőbe, bigfoot pajtás békésen heverésző, félmeztelen csajokra támad, nem sokkal később pedig a lénynek csapdákat állító, dinamittal felszerelkezett Bill is újra előkerül. Egy össznépi csatározás során megint meghalnak vagy eltűnnek az eddigiek, az egy szem maradék srác, Jack pedig furcsán viselkedő társa után lopózva eljut egy barlangig.

demonwarp_3Ott megleli az éppen agonizáló nagylábat, aki utolsó perceiben még gyorsan a nagybátyjává alakul (értitek a rokonságot, nem?!), aki kezdettől fogva volt. De ez még mind semmi, merthogy az üreg belsejében egy csomó ellopott elektronikai cuccot szerelő zombira bukkan, majd félholt haverjai is előkerülnek, valamint egy földönkívüli űrhajó, aminek belsejében a film elején látott pap, immáron sötét ruhába csomagolva éppen egy meztelen csajt áldoz fel egy fém karmokkal rendelkező, nem éppen rokonszenves földönkívülinek, aki szemmel láthatóan élvezi a földi lények szívének elfogyasztását. Miután Jack kinyírja a papot, és az általa angyalnak hitt (és emiatt szolgált) idegen fajzatot, félig mutálódott haverja segítségével felrobbantják az egész barlangot, az űrhajót javító szorgos barkácszombikkal együtt.

demonwarp_4Ha ez a film nem minősül trash-cuccnak, akkor nem tudom, hogy mi az. Egészen a hatvanadik percig naivan azt hihetnénk, hogy ez csupán egy olcsó szórakoztatást kínáló, nagylábbal ijesztgető mozi akar lenni, majd amikor főszerelőnk a barlangba érkezik, durván elszabadul a forgatókönyvíró fantáziája! (Én személy szerint arra tippelnék, hogy volt egy csomó „jópofa” ötlete, de igazából nem tudott dönteni közöttük, így mindent belezsúfolta, ahogy esik, úgy puffan alapon.)

demonwarp_1Ennyi nettó agyatlan baromságot már régen láttam egy film keretein belül, mint a fináléban, és feltételezem, hogy ezt komolyan is gondolták az alkotók, mivel a film első felében sincs semmiféle komikus megmozdulás. A George Kennedy kivételével színészeket nem igazán tartalmazó film maszkjait egy B-mozihoz illően korrektnek mondanám – a bigfoot ábrázata nekem valamilyen perverz módon különösen tetszett -, akárcsak a cselekmény alatt fellelhető, a költségvetés alacsony szintjét elterelő csöcs-mennyiséget. Nem mondanám, hogy egy méltatlanul elfeledett klasszikus lenne, amit mindenkinek látnia kéne (ha más nem elrettentő példaként), inkább azt, hogy a vérbeli trash-rajongók előbb-utóbb biztosan felfedezik maguknak, haha!

Értékelés: 5/10

eyescream

1 Comment on "Demonwarp (1988) (Démonok birodalma)"

  1. Ez egy cool film! Kár, hogy alig ismeri valaki. Nagy kedvenc színészeimet, színésznőimet is viszontláttam benne, ami külön feldobó élményt nyújtott! Egyébként minden szavadra bólogatok.

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .