Cargo (2013)

cargo_thumbA már legnépszerűbb videómegosztón is elérhető ausztrál rövidfilmünkben a zombi-apokalipszis közepébe cseppent, determinált sorsú főszereplőnk újraértelmezi a répabot fogalmát.

 

 

Ben Howling és Yolanda Ramke produkciójának kezdő képkockáiban egy fának csapódott autót láthatunk, amiben egy sebesült férfi konstatálja, hogy mellette ülő felesége immáron zombivá változott, bár neki sincs sok ideje hátra. A hátsó ülésről gyorsan kikapja a gyereket, aztán elindulnak egy távolinak tűnő hely felé…

cargo_1Annak ellenére, hogy belsőségeket tépő, rothadó arcú élőhalottak egyáltalán nem találhatóak benne, a Cargo egy remek aránnyal összerakott zombi(rövid)film, melyben esszenciája pont a csontig hatoló drámaiságtól válik hatásossá. Semmiféle dialógus vagy narráció nem szerepel benne, csupán a végletekig elszánt, de hamarosan élőhalottá váló apa és a magatehetetlen csecsemő közt fennálló nexus, mely aztán egy nem várt végkifejletet eredményez.

Értékelés: 8/10

eyescream

Be the first to comment on "Cargo (2013)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .