Sorority girls and the creature from hell (1990) (Diáklányok és a pokolfajzat)

sororityhell_thumbAki odavan a Kék Lidércek c. klasszikus remekműért, annak garantálom, hogy ebben a Hungarovideó-gyöngyszemben sem fog csalódni! Bár jelen filmünk esetében lényegesen kevesebb a természetfölötti szereplők száma, viszont agyhorpasztó jelenetekben és életunt szinkronhangokban koránt sem fukarkodik! Jellegéből adódóan magányos estékre éppen úgy tökéletes választásnak bizonyul, mint randifilmnek vagy IHB-bulikra motiváció gyanánt!

A diáklányok oltári bulira készülnek egyikük bácsikájának erdei házában. Míg egyesek előtte kocsmába mennek alapozni (és ott basszák fel a HMCS-k agyát), másokat lerobbant járgányukból félnótás horgászok mentenek ki, de a lényeg, hogy már rögtön a megérkezés után láthatunk ráutalós szex-jeleneteket. (Csöcsöket már rögtön az ötödik percben, ezt nem említettem külön.) Alig kezdődik el a buli, máris megjelenik az erdő másik végéről a szomszéd nagykabátban, hogy kussoljanak, mert nem tud tőlük pihenni – na, ekkor kellett megállítanom a filmet, hogy durván  kiröhögjem magam!!

sororityhell_2Közben az erdészház nyughatatlan tulaja, a régészprofesszor nagybácsi egy közeli barlangban rátalál egy világító majomkoponyára, amiből földöntúli erő száll belé, és szőrös monszterré változtatja. Ő lesz a címben is említett pokolfajzat, aki a film felétől elkezdi lehentelni az arra érdemes tini-társaságot. Közben pár szerencsétlen statiszta is előkerül, mint pl. erdei szomszéd, ex-barát, szökött fegyenc stb., de azon kívül, hogy pár értelmetlen mozzanatba próbálnak életet lehelni, nem sok vizet zavarnak.

sororityhell_7 (2)A túlélők egy idő után kapcsolnak, és a pokolfajzat után erednek. Az említett barlangba aztán megtalálják barátaik halomra ölt holttestét. Egy koreográfiailag hibátlan harc során – melyet a folyton sikongató csaj és a profi fegyverkezelés tesz még maradandóbb élménnyé – legyőzik a lényt, és elfelejtik az egészet.

sororityhell_6Kezdjük is mindjárt a remek szinkronnal, melynél fásultabbat, szürkébbet, életuntabbat talán még nem is hallottam horror-karrierem során, pedig aztán bőven néztem aljas dolgokat. Komolyan, mintha utcáról befogott idült, ötvenes alkeszek meg unatkozó prostik szólaltatnák meg az egyébként is kretén szereplőinket.

sororityhell_1Sablonkarakterek közül a kurva-csaj viszi a pálmát: ha félóra alatt ötször nem veszi le a pólóját, hogy premier plánban megvillantsa a melleit, akkor egyszer sem! Meg van az aszexuálisnak tűnő horgász pacák, akit elvileg viccesnek szántak a halak iránti túlzott rajongásával, de gyakorlatilag végig baromi kínos a jelenléte.

sororityhell_5Maga a szörny – mely bizonyos aspektusból a festett arcú Gene Simmons-ot idézi – csak szimplán bugyuta és röhejes, éppen ezért simán szeretni való jószág, és talán még egy kicsit drukkolunk is neki, hogy mielőbb végezzen ezekkel az idegesítő fiatalokkal.

sororityhell_9Félelmetes, de szinte minden egyes jelenetébe simán bele lehet kötni, és nem kell hozzá agyoniskolázott filmesztétának lenni, csak szimpla nézőnek. Romantikus szeretkezés a jakuzziban, neccharisnyában?! Előbb kell odaadni a csaposnak a pénzt, minthogy sört rendelnénk?! Csajok sortban flangálnak, de a szomszédon mindig ott virít a sapka és a nagykabát?! Tovább nem is sorolom, de ilyen és ehhez hasonló kapitális baromságok várnak ránk.

sororityhell_8Így a végén (rendkívül sok pozitívum után) ragadnám meg az alkalmat, hogy néhány szót ejtsek a cselekmény szempontjából totálisan mellőzhető szálról, a szökött fegyencről. Hihetetlen, ahogy a produkció majdnem negyedrészét teszi ki a róla szóló eseménysor – amikor tengerészgyalogosokkal (!) kerestetik, hát azon én majdnem besírtam! -, de végül az égvilágon semmi köze nem lesz az egész sztori végkimeneteléhez. Megszökik, égen-földön keresik, találkozik fiatalokkal meg a szörnnyel, szerencsésen túléli, majd mintha mi sem történt volna, odébbáll – teljesen irreleváns az egész!

Értékelés: 100/10

eyescream

Be the first to comment on "Sorority girls and the creature from hell (1990) (Diáklányok és a pokolfajzat)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .